Paus: “Denk aan je hart”

“Denk aan je hart,” zei paus Franciscus deze maand bij het Angelusgebed op het Sint Pietersplein in Rome....

Lees verder

Actueel

In juni verscheen ‘katholiek leven vandaag’. De nieuwsbrief is per post verstuurd en kan worden gedownload vanaf de website.

Paus Franciscus maakte op zaterdag 22 juni het thema bekend van de Wereldjongerendagen die in 2022 plaatsvinden in Lissabon: ‘Maria stond op en ging met spoed’.

Op 23 juni vieren de Nederlandse bisschoppen met een plechtige eucharistieviering de verkiezing van paus Franciscus tot paus (maart 2013). Katholiekleven.nl zendt de viering vanaf 10.15 uur live uit op YouTube.

Tijdens de ‘Open Kloosterdag’ op zondag 19 mei openden kloosters in het hele land hun deuren voor bezoekers. Van de 31 kloosters die meededen, staan er twee in Oosterhout.

Vandaag is de vernieuwde website van katholiekleven.nl online gegaan. “De website kon een upgrade gebruiken,” vertelt coördinator Daphne van Roosendaal.

Paus Franciscus bezocht Skopje, de geboorteplaats van de heilige Moeder Teresa, en bad bij haar relieken.

Paus Franciscus heeft de voeten gewassen van gevangenen in de gevangenis van Velletri, in de buurt van Rome. De voetwassing was onderdeel van de eucharistieviering op Witte Donderdag 18 april.

Op 6 april vond in Nieuwkuijk de eerste landelijke inspiratiedag ‘Caritas beweegt’ plaats. Onder de 170 deelnemers waren Jaap Klok (Hulst), Henny Wichgers-Soeter (Burgh Haamstede) en Carine Neijzen (Zierikzee).

Hoe zit dat

Paus Franciscus vergelijkt digitale netwerken met sociale gemeenschappen. Deze zouden elkaar moeten versterken en ondersteunen.

Het antwoord op de vraag ‘hoe word ik een goede christen?’ is eenvoudig volgens paus Franciscus.

“Voor mij ging tijdens de WJD het thema steeds meer leven, de woorden die Maria tegen de engel zei die haar vertelde dat ze de moeder van de Heer zou worden: mij geschiede naar uw woord.”

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven