‘We zijn verantwoordelijk voor de schepping’. Groene Kerkendag

Op zaterdag 5 oktober vond in Zwolle de Groene Kerkendag plaats....

Lees verder

Actueel

In de Vredesweek (21-29 september) reist een beeld van Onze Lieve Vrouw van Fatima door het land. Maria vroeg in Fatima in 1917 om de rozenkrans te bidden voor de wereldvrede.

Paus Franciscus ontmoette het Vaticaanse Dicasterie (‘ministerie’) voor Communicatie en maakte met voorbeelden duidelijk wat communicatie wel en niet zou moeten zijn.

Deze oktober wordt letterlijk een ‘bijzondere missiemaand’ en daarom maken we een bijzondere serie video’s. Op 10 september waren de eerste opnames bij zuster Maria Confidens.

“Denk aan je hart,” zei paus Franciscus deze maand bij het Angelusgebed op het Sint Pietersplein in Rome.

In juni verscheen ‘katholiek leven vandaag’. De nieuwsbrief is per post verstuurd en kan worden gedownload vanaf de website.

Paus Franciscus maakte op zaterdag 22 juni het thema bekend van de Wereldjongerendagen die in 2022 plaatsvinden in Lissabon: ‘Maria stond op en ging met spoed’.

Op 23 juni vieren de Nederlandse bisschoppen met een plechtige eucharistieviering de verkiezing van paus Franciscus tot paus (maart 2013). Katholiekleven.nl zendt de viering vanaf 10.15 uur live uit op YouTube.

Tijdens de ‘Open Kloosterdag’ op zondag 19 mei openden kloosters in het hele land hun deuren voor bezoekers. Van de 31 kloosters die meededen, staan er twee in Oosterhout.

Hoe zit dat

Paus Franciscus vergelijkt digitale netwerken met sociale gemeenschappen. Deze zouden elkaar moeten versterken en ondersteunen.

Het antwoord op de vraag ‘hoe word ik een goede christen?’ is eenvoudig volgens paus Franciscus.

“Voor mij ging tijdens de WJD het thema steeds meer leven, de woorden die Maria tegen de engel zei die haar vertelde dat ze de moeder van de Heer zou worden: mij geschiede naar uw woord.”

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven