Campagnewebsite met tips om dit jaar Kerstmis vieren

Vierkerstmis.nl geeft tips om Kerstmis te vieren in het gezin, met de armen, met het Woord van God en door deel te nemen aan de liturgische plechtigheden....

Lees verder

Actueel

De jaarlijkse viering van de Wereldjongerendagen (WJD) op diocesaan niveau wordt voortaan gevierd op het Hoogfeest van Christus Koning.

Wat kunnen wij met de kerstdagen aan anderen geven? Die vraag stelde paus Franciscus in zijn preek op de Werelddag voor de Armen, 15 november.

Deze week wordt het oktober-nummer van de nieuwsbrief ‘katholiek leven vandaag’ verstuurd.

Hij is al 1600 jaar dood, maar wat hij de Kerk heeft nagelaten is nauwelijks naar waarde te schatten. Vandaar dat paus Franciscus bij zijn sterfdag een brief schreef.

In zijn ‘Fratelli tutti’ dringt de paus aan op hernieuwde wereldwijde broederschap om de toenemende verdeeldheid en spanningen te overwinnen.

Voorafgaand aan de feestdag van Sint Franciscus, 4 oktober, zal paus Franciscus een encycliek over menselijke broederschap en sociale vriendschap lanceren.

Deze week is het juli-nummer van de nieuwsbrief ‘katholiek leven vandaag’ verstuurd.

Nu de coronapandemie in Europa duidelijk afzwakt mogen we de gebleken “illusie van het individualisme” niet vergeten.

Hoe zit dat

Gelovigen moeten zorg hebben voor het behoud van de schepping, benadrukt paus Franciscus. Hoe zit het met de verhouding tussen de geschapen mens en God de Schepper?

Vijf jaar na de publicatie wil de Kerk er met een speciaal Laudato si’-jaar meer handen en voeten aan geven. Maar vanwaar ook al weer die speciale opdracht voor gelovigen?

“Zalig die vervolgd worden om de gerechtigheid, want hun behoort het Rijk der hemelen” (Matteüs 5, 10).

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven