Livestreams

Naast de video's van katholiekleven.nl zijn er livestreams bij bijzondere gelegenheden in de Nederlandse kerkprovincie.

Livestreams WJD@Home op Ameland

Jongeren uit heel Nederland zijn van 26 t/m 28 januari in Ameland voor WJD@Home. Dit weekend komen zij samen voor een ‘mini-Wereldjongerendagen’-ervaring. Via katholiekleven.nl kun je delen van het programma via livestreams meebeleven. De uitzendingen vinden plaats via het YouTubekanaal van Katholiekleven.nl. Abonneer je op dit kanaal om een melding te krijgen wanneer er een livestream start.

Kijk de 'college tour' van zondag 28 januari terug. Mgr. Mutsaerts (hulpbisschop van ‘s-Hertogenbosch)beantwoordt vragen die jongeren voor hem hebben verzameld.

Bekijk de livestream van de catechese van Mgr. Hendriks (zaterdagochtend 27 januari)

De eerste livestream is op zaterdag 27 januari om 14:00 uur vanuit de St. Clemenskerk in Nes (Ameland) voor de Eucharistieviering met mgr. Van den Hout (bisschop van Groningen-Leeuwarden) als hoofdcelebrant.

De tweede livestream is op zondag 28 januari om 10:00 uur vanuit de St. Clemenskerk in Nes voor de Eucharistieviering, met mgr. Van den Hende (bisschop van Rotterdam) als hoofdcelebrant.

Livestream op zaterdag 27 januari om 19:00 uur vanuit de St. Clemenskerk in Nes voor de Avond van Barmhartigheid, met mgr. Mutsaerts (bisdom 's-Hertogenbosch) als hoofdcelebrant.

Terugkijken: Persconferentie Actie Kerkbalans


Actie Kerkbalans, de grootste fondsenwervende actie van Nederland, bestaat in 2024 vijftig jaar. Al vijf decennia vragen vrijwilligers met deze jaarlijkse actie kerkleden om een financiële bijdrage voor hun plaatselijke parochie of gemeente. Bij de landelijke start van Actie Kerkbalans, vandaag op woensdag 10 januari, staan dan ook deze vrijwilligers centraal. Door heel Nederland worden voorgedragen vrijwilligers verrast met een speciale jubileum-erepenning. Ook tijdens de landelijke persconferentie ontvangen drie vrijwilligers dit eerbetoon voor hun jarenlange inzet.

Terugkijken: Livestream persontmoeting vanuit Rome

Livestream van de persontmoeting op vrijdagmiddag 27 oktober 2023 met mgr. Ted Hoogenboom, hulpbisschop van het aartsbisdom Utrecht en de Nederlandse deelnemer aan de bisschoppensynode die gedurende de maand oktober plaatsvindt in Rome.

Tijdens deze ontmoeting blikt mgr. Hoogenboom terug op zijn deelname aan de synode met de titel ‘Voor een Synodale Kerk: communio, participatio, missio’.

WJD: Persontmoeting met livestream

Vanaf 14:30 uur Nederlandse tijd was er op vrijdag 4 augustus vanuit Lissabon een (online) persontmoeting. Bij de ontmoeting waren enkele jongeren en bisschoppen aanwezig. Belangstellenden konden het persmoment volgen via de live uitzending op YouTube en vragen stellen via de chatfunctie bij de livestream.


Livestream eucharistieviering 4 augustus vanuit Lissabon

Om 12:30 uur Nederlandse tijd zond Katholiekleven.nl opnieuw de eucharistieviering met Nederlandse WJD-jongeren livestreamen uit vanuit de ruimte onder de kerk van São João de Brito in Lissabon. De viering is hieronder terug te kijken.

Livestream eucharistieviering 3 augustus vanuit Lissabon

Vanmiddag om 12:30 uur Nederlandse tijd zond Katholiekleven.nl opnieuw de eucharistieviering met Nederlandse WJD-jongeren livestreamen uit vanuit de ruimte onder de kerk van São João de Brito in Lissabon. De viering is hieronder terug te kijken.

Livestream woensdag 2 augustus

Op woensdag 2 augustus om 12:30 uur Nederlandse tijd zond Katholiekleven.nl de eucharistieviering met Nederlandse WJD-jongeren live uit vanuit de ruimte onder de kerk van São João de Brito in Lissabon. Kijk hieronder de uitzending terug.

WJD@Home livestreams

Van vrijdag 27 januari tot en met zondag 29 januari waren jongeren uit het hele land voor de WJD@Home op Ameland. De eucharistievieringen, catechese en Avond van Barmrhartigheid werden live gestreamd door katholiekleven.nl. Dat gebeurde op een eenvoudige manier via een smartphone, zoals het vermoedelijk ook tijdens de WJD-reis naar Lissabon mogelijk zal zijn.

Bekijk de livestreams hieronder.

Ad Limina: eucharistievieringen

Tijdens het Ad Limina bezoek in november 2022 vierden de bisschoppen de eucharistie bij de graven van de apostelen Petrus en Paulus en in belangrijke kerken in Rome. Bekijk de videoregistratie van deze vieringen:

  • Op 7 november startte het Ad Limina bezoek van de bisschoppen met de viering van de eucharistie in de Sint Pieter bij het graf van Petrus. Kardinaal Eijk was hoofdcelebrant in deze viering.
  • Op 8 november vierden de bisschoppen de eucharistie in de kerk van Sint Jan van Lateranen. Dit is de kathedraal van het bisdom Rome, waar de bisschopszetel van de paus staat. Mgr. De Korte was hoofdcelebrant in deze viering.
  • Op 9 november vierden de bisschoppen de eucharistie in de Santa Maria Maggiore. Dit is een van de pauselijke basilieken in Rome. Mgr. Hendriks was hoofdcelebrant in deze viering.
  • Op 10 november vierden de bisschoppen de eucharistie in de Santa Maria dell'Anima. In deze kerk bevindt zich het graf van paus Adrianus VI. De bisschoppen vierden de eucharistie samen met de Duitstalige gemeenschap in de deze kerk. Mgr. De Jong was hoofdcelebrant in deze viering.
  • Op 11 november vierden de bisschoppen de eucharistie bij het graf van Paulus in Sint Paulus Buiten de Muren. Mgr. Van den Hout was hoofdcelebrant in deze viering.
  • De San Callisto kerk is de titelkerk van kardinaal Eijk in Rome. Op 12 november vierden de bisschoppen hier de eucharistie. Kardinaal Eijk was hoofdcelebrant in deze viering.

Ad Limina: persontmoetingen

Tijdens het Ad Limina bezoek waren er enkele persmomenten met de bisschoppen die via livestream konden worden gevolgd. Via de livestream was het ook mogelijk om vragen te stellen.

Livestreams van katholiekleven.nl

Katholiekleven.nl streamt bij bijzondere gelegenheden in de Nederlandse kerkprovincie. Als er een uitzending is, kun je de livestream van katholiekleven.nl hier bekijken.

Voor de uitzending van de zondagse viering van de eucharistie verwijzen we je naar KRO-NCRV. Elke zondag wordt de mediaviering uitgezonden om 10.00 uur op NPO. Voorafgaand aan deze mediaviering wordt vanaf 9.45 uur het Geloofsgesprek uitgezonden op NPO2.

Radio Maria zendt door de week tweemaal per dag de Mis uit, om 9.00 uur en om 19.00 uur. Te beluisteren via DAB+, internet en de Radio Maria app. Op zaterdag en zondag wordt in de ochtend één viering uitgezonden

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven