Bob wordt heilig #5: Maria

Hoe kan Maria je concreet helpen op je weg naar heiligheid? We kunnen altijd bij God terecht en tot Hem bidden. Waarom dan Maria iets vragen en niet direct God? Hierover spreekt Bob Wegkamp in deze podcast met zuster Immaculata en pastoor Tjepkema.

Bob wordt heilig #4: Kinderen

Bob Wegkamp onderzoekt wat het betekent om heilig te worden. Hij begint zich af te vragen wat het betekent voor de opvoeding van zijn kinderen.

Bob wordt heilig #3: Hemel en hel

Nadat Bob besloot om heilig te worden, liep hij vrij snel vast. “Ik had niet het juiste doel voor ogen. Ik moet heilig willen zijn, omdat een heilige bij God in de hemel is.” In deze aflevering gaat hij daarom in gesprek met kardinaal Eijk over het hiernamaals.

Denk altijd aan de bevrijding - Dag van het Jodendom

De Dag van het Jodendom op 17 januari 2020 staat in het teken van ‘bevrijding en vrijheid’. We spreken over deze dag met Tineke de Lange.

De betekenis en het belang van de kerststal

De kerststal “doet ons beseffen dat Gods liefde voor ons zo groot is, dat Hij een van ons werd, zodat wij op onze beurt één met Hem mogen worden.”

Bob wordt heilig #2: Vasten en afzien

In aflevering #2 van ‘Bob wordt heilig’ maakt Bob het voornemen om te vasten in de Veertigdagentijd, in de hoop dat dit hem helpt om te groeien in heiligheid.

Bob wordt heilig #1

‘Bob wordt heilig.’ Dat is de titel van deze zevendelige podcastserie, waarin Bob Wegkamp (30) op zoek gaat naar heiligheid. Dit is aflevering #1.

‘We zijn verantwoordelijk voor de schepping’. Groene Kerkendag

Op zaterdag 5 oktober vond in Zwolle de Groene Kerkendag plaats.

Hoe zit dat? Waarom kon Jezus over water lopen?

In #Geloven. Hoe zit dat? beantwoordt Limarley Kingsale vragen over de Katholieke Kerk.

Hoe zit dat? Kan je zonder kerkbezoek?

“Kan ik mijn geloof beleven in mijn eentje, of heb ik daarvoor de Kerk nodig?” Met deze vraag start katholiekleven.nl een nieuwe serie video’s.

Tieners over geloof, de kerk en hun gebed

“Het geloof geeft mij een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Dat er eigenlijk altijd iets of iemand bij je is die je kan steunen ook al is het wat lastiger of moeilijk.”

Wat beweegt je om zo te leven?

“Het is vaak een echte vraag: hoe ben je op het idee gekomen en wat beweegt je om nou zo te gaan leven?” Tijdens de Open Kloosterdag 2019 vertelt zuster Madeleine Bouman uit Aarle-Rixtel over haar roeping.

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven