De betekenis en het belang van de kerststal

De kerststal “doet ons beseffen dat Gods liefde voor ons zo groot is, dat Hij een van ons werd, zodat wij op onze beurt één met Hem mogen worden.”

Bob wordt heilig #2

In aflevering #2 van ‘Bob wordt heilig’ maakt Bob het voornemen om te vasten in de Veertigdagentijd, in de hoop dat dit hem helpt om te groeien in heiligheid.

Bob wordt heilig #1

‘Bob wordt heilig.’ Dat is de titel van deze zevendelige podcastserie, waarin Bob Wegkamp (30) op zoek gaat naar heiligheid. Dit is aflevering #1.

‘We zijn verantwoordelijk voor de schepping’. Groene Kerkendag

Op zaterdag 5 oktober vond in Zwolle de Groene Kerkendag plaats.

Hoe zit dat? Waarom kon Jezus over water lopen?

In #Geloven. Hoe zit dat? beantwoordt Limarley Kingsale vragen over de Katholieke Kerk.

Hoe zit dat? Kan je zonder kerkbezoek?

“Kan ik mijn geloof beleven in mijn eentje, of heb ik daarvoor de Kerk nodig?” Met deze vraag start katholiekleven.nl een nieuwe serie video’s.

Tieners over geloof, de kerk en hun gebed

“Het geloof geeft mij een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Dat er eigenlijk altijd iets of iemand bij je is die je kan steunen ook al is het wat lastiger of moeilijk.”

Wat beweegt je om zo te leven?

“Het is vaak een echte vraag: hoe ben je op het idee gekomen en wat beweegt je om nou zo te gaan leven?” Tijdens de Open Kloosterdag 2019 vertelt zuster Madeleine Bouman uit Aarle-Rixtel over haar roeping.

Paus: Jongeren zijn niet de toekomst van de Kerk

In deze podcast blikken we met projectleider Bob Wegkamp terug op de WJD 2019 in Panama. “Eén hele duidelijke boodschap van de paus is bij veel WJD’ers blijven hangen. Hij zei: “Jullie zijn niet de toekomst van de Kerk maar het nu.”

Het begon als een sportieve uitdaging

“Het begon als een sportieve uitdaging: ik ga 1500 kilometer fietsen. En toen ik in Krakau aangekomen was, was het veel meer een religieuze vakantie geworden.”

“Daar draait het om in het leven”

“Voor mij ging tijdens de WJD het thema steeds meer leven, de woorden die Maria tegen de engel zei die haar vertelde dat ze de moeder van de Heer zou worden: mij geschiede naar uw woord.”

“Panama was voor mij de mooiste WJD”

“Het mooiste moment van deze WJD? Dat was dat we in de gastgezinnen werden opgevangen en dat de mensen zo hartelijk waren.”

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven