Strandkerk plek voor katholieke gezinsdag

door: Redactie

25 juli 2023

Video door: Hugo Rikken - Foto's door: Wilmar Wullems

“In het uiterste puntje van Zeeuws-Vlaanderen zijn we bij elkaar om met elkaar het geloof te delen.” Dat vertelt Arjen Gernaert, die samen met zijn vrouw Mellanie op zaterdag 15 juli 2023 ruim honderd ouders en kinderen verwelkomde tijdens de jaarlijkse ‘Gezinsdag aan zee’ van het bisdom Breda. Strand, zee, geloof en gezelligheid blijken uitstekend samen te gaan.

De gastspreker tijdens het programma was kardinaal Eijk. Hij spreekt van een heel mooie ervaring met de gezinnen. Tijdens het programma voor de ouders sprak hij over zijn levendige relatie met Jezus, die hij al van kinds af aan heeft. “Ook buiten het brevier en meditatie om, dus ook als ik op straat loop of waar dan ook.” Mgr. Eijk ging in zijn lezing in op hoe je vertrouwd met Jezus kunt omgaan als persoon, in het gezin en in de wereld.

De sfeer zit er goed in in Cadzand-Bad, maar het gaat niet alleen om het gezellig samenzijn, benadrukt Arjen Gernaert. Het gaat ook over de ‘voeding’ die we hebben en het leren met elkaar. “We zijn allemaal leerlingen van Christus en we worden allemaal geroepen om Hem te volgen. En al doende dat we Hem volgen, leren we steeds meer om op Hem te gaan gelijken.”

Mellanie en Arjen Gernaert presenteren de gezinsdag van het bisdom Breda

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven