‘Telefoon uit, Bijbel open’

Zet televisie en telefoon uit en sla het evangelie open. Die oproep deed paus Franciscus op de ‘Zondag van het Woord van God’.

De man aan wie wij ‘onze’ Bijbel danken

Hij is al 1600 jaar dood, maar wat hij de Kerk heeft nagelaten is nauwelijks naar waarde te schatten. Vandaar dat paus Franciscus bij zijn sterfdag een brief schreef.

Laudato si’: Wat is het verschil tussen de schepping en de natuur?

“Een broze wereld, door God aan de zorg van de mens toevertrouwd, doet een beroep op ons om onze capaciteiten op intelligente wijze te oriënteren, uit te oefenen en te begrenzen.”

Over onze relatie met God die Schepper is van hemel en aarde

Gelovigen moeten zorg hebben voor het behoud van de schepping, benadrukt paus Franciscus. Hoe zit het met de verhouding tussen de geschapen mens en God de Schepper?

Bisschop Liesen over het Woord van God: Jezus spreekt en breekt het brood

In deze podcast spreken we met Mgr. Liesen van Breda over het Woord van God. “Het is Jezus die met je spreekt”, zegt de bisschop met een verwijzing naar een uitspraak van paus Franciscus.

Wat heeft de Zondag van het Woord van God met barmhartigheid te maken?

Paus Franciscus stelde met de Zondag van het Woord van God een nieuwe dag in voor de wereldwijde Kerk.

Bisschop Liesen over de nieuwe Zondag van het Woord van God

“Hij maakte hun geest toegankelijk voor het begrijpen van de Schriften.” Zo opent de brief waarin paus Franciscus voor de hele Kerk de nieuwe Zondag van het Woord van God instelt. we spreken daarover met bisschop Liesen.

Missie: Wanneer ga jij een grens over?

In het bijbels leesrooster van de KBS voor de missiemaand in oktober staan vooral veel teksten over de apostelen Petrus en Paulus. De één maakte lange reizen. De ander bleef dichter bij huis. Beiden waren missionaris.

Dit zijn twaalf Bijbelse plekken in het Heilig Land

Tijdens een bedevaart naar het Heilig Land liepen deze pelgrims in de voetsporen van Jezus. Over de plekken die ze bezochten lees je in de Bijbel.

Zo bid je de rozenkrans

Voor wie er niet vertrouwd mee is, kan de rozenkrans een hele puzzel lijken. Daarom maakte katholiekleven.nl deze infographic.

Elke bisschop is ooit als jongere begonnen

In deze podcast gaat Ulrike Nagel in gesprek met de bisschop van Breda, Jan Liesen, over of hij wel een privéleven heeft, over de Bijbel en dat elke bisschop of kardinaal ooit als jongere is begonnen.

Het dubbelgebod van de liefde

Het evangelie van deze zondag 29 oktober gaat over het dubbelgebod van de liefde: “Gij zult de Heer uw God beminnen met geheel uw hart, geheel uw ziel

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven