Over ons

Katholiekleven.nl is een initiatief van de Nederlandse bisschoppen voor een vernieuwde presentie op internet. Vroeger werd de online wereld wel de ‘virtuele wereld’ genoemd. Maar dit is geen goede benaming meer. Want we leven in toenemende mate online en de online wereld is niet ‘virtueel’, omdat hij zeer reële uitwerkingen heeft.


Illustratie

Wat is katholiekleven?

De online wereld is een werkelijkheid waarin we leven, en met name voor jongeren is dit zo. Daarom wil de Katholieke Kerk in Nederland er present zijn en laten zien hoe we ons dagelijks leven vorm kunnen geven vanuit geloof, hoop en liefde.

De apostel Paulus noemt ze in zijn brief aan de christenen van Korinthe: “Nu echter blijven geloof, hoop en liefde, de grote drie; maar de liefde is de grootste” (1 Korintiërs 13, 13).

De symbolen voor geloof, hoop en liefde zijn verwerkt in het logo. Het hart (de liefde) is in het logo het grootst afgebeeld en komt voorop. Het logo laat zich ook omdraaien en lezen met het geloof voorop. Voor christenen volgt de liefde immers uit het geloof in God en de daarmee samenhangende opdracht of roeping tot naastenliefde.

De redactie van Katholiekleven.nl is:

  • Daphne van Roosendaal - projectcoördinator (communicatie Bisdom Rotterdam)
  • Roland Enthoven - redactielid (communicatie Aartsbisdom Utrecht)
  • Anna Kruse - redactielid (pers en communicatie SRKK)

De illustraties op deze website zijn van Lidy de Koning.

Katholiekleven.nl wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Nederlandse bisschoppenconferentie en bijdragen van verschillende fondsen, waaronder een Solidariteitsbijdrage van de gezamenlijke religieuzen in Nederland via KNR - Projecten in Nederland (PIN) en de Mr Paul de Gruyter Stichting.

Steun Katholiekleven.nl

Katholiekleven.nl startte is een project van de Nederlandse bisschoppenconferentie. Help mee en steun katholiekleven.nl met je bijdrage op: NL60 INGB 0663 2207 26 t.n.v. Rooms Katholiek Kerkgenootschap in Nederland o.v.v. ‘katholiekleven.nl’.


Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven