#RedWednesday voor vervolgde christenen

Op woensdag 27 november kleurden in Nederland 47 kerken rood, van Texel tot Maastricht.

Waarom is oktober een ‘buitengewone missiemaand’?

“Missie is niet ‘een’ taak, of een werkveld. Maar de Kerk zelf is missie.”

Hoe zit dat? Kan je zonder kerkbezoek?

“Kan ik mijn geloof beleven in mijn eentje, of heb ik daarvoor de Kerk nodig?” Met deze vraag start katholiekleven.nl een nieuwe serie video’s.

‘Het is al eeuwen de moeite waard om door te geven’

Rens Tienstra is tweede dirigent bij de koorschool van Haarlem en de kathedrale basiliek Sint Bavo in Haarlem. De koorschool zong tijdens een bedevaart van het bisdom Haarlem-Amsterdam op een aantal bijzondere plekken, waaronder Assisi en Rome.

Van een ‘like’ naar een ‘amen’

Paus Franciscus vergelijkt digitale netwerken met sociale gemeenschappen. Deze zouden elkaar moeten versterken en ondersteunen.

Paus: Jongeren zijn niet de toekomst van de Kerk

In deze podcast blikken we met projectleider Bob Wegkamp terug op de WJD 2019 in Panama. “Eén hele duidelijke boodschap van de paus is bij veel WJD’ers blijven hangen. Hij zei: “Jullie zijn niet de toekomst van de Kerk maar het nu.”

Daarom is deze plek in Rome uniek

“Deze kerk heeft een hele lange geschiedenis. Juist ook waar het gaat over Rome en Nederland.” Vanuit Rome vertelt Mgr. Hurkmans over de Friezenkerk.

Dit zijn de tieners van On the move

“Meestal is het zo dat je als tiener alleen bent in dat je naar de kerk gaat. Maar nu heb je meer tieners. Dus dat is wel heel leuk.”

Hoe ziet de Kerk sociale media?

Het internet is een kans om de ontmoeting met anderen te bevorderen, maar het kan ook onze zelfisolatie vergroten, zoals een web, waarin we verstrikt kunnen raken.

Dit is Onze Lieve Vrouw van Renkum

Het Gelderse Renkum wordt wel ‘het Lourdes van boven de rivieren’ genoemd. Alles draait om een bijzonder beeldje van Maria van Renkum.

Zo ziet het kerkgebouw eruit (gratis download)

De eerste week van september verstuurt katholiekleven.nl 8.000 brochures over het kerkgebouw aan ruim vijftig rooms-katholieke parochies en parochiekernen die zich opmaken voor ‘Back to Church: Kerkproeverij’ (15-16 september).

Jongeren, geloofskennis en Adam zoekt Eva

De een is docent levensbeschouwing, de ander is student theologie. In deze podcast vertellen Limarley Kingsale (30) en Marike Falke (25) over jongeren, geloof en de Kerk.

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven