Samen op weg met Alpha in Haarlem

door: Redactie

14 november 2023

Video door: Hugo Rikken

De Alpha cursus is een geloofscursus voor mensen die meer willen leren over christelijk geloof. Vaste onderdelen zijn een maaltijd, inleiding en gesprek in een deelgroep. Hoe ervaren deelnemers en de vrijwilligers van het Alphateam Haarlem de bijeenkomsten?

“In Nederland zie je heel veel sporen van het christendom, waaronder kerken zoals deze gigantische kathedraal in Haarlem. Dat trekt mensen die de grote levensvragen stellen. Is er meer tussen hemel en aarde?” zegt Joseph Lai, vrijwilliger bij het Alphateam Haarlem.

Joseph Lai: “Wij bieden de Alpha cursus aan om mensen welkom te heten in de gemeenschap, om met elkaar te praten over deze onderwerpen. De deelnemers zijn heel enthousiast, merken we. Het is een levende gemeenschap van mensen die enthousiast zijn, die midden in het leven staan en dat heel graag willen delen met anderen.”

“Ik ben nog niet gelovig”, zegt Maaike die deelneemt aan de cursus dit najaar. “Voor mij is het echt een stap naar meer kennis vergaren. En het zijn ook bijeenkomsten om mensen te ontmoeten.” Alex vult haar aan: “Alleen al het gevoel van samen eten. Dat is iets wat je doet met je familie.”

Maaike vertelt wat de bijeenkomsten met haar doen. En Alex geeft aan waarom het voor hem belangrijk is deze cursus samen met Maaike te volgen.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven