Elke bisschop is ooit als jongere begonnen

gast: Mgr. Liesen

12 december 2017

podcast door: Ulrike Nagel

Bisschop Liesen vertelt over de eerste Bijbel die hij kocht en hoe hij toen ontdekte dat de Bijbel meer is dan een boek. “Ik was 17 en de tekst die ik las liet zien hoe iemand alles wat hij heeft in kan ruilen voor God. Dat was voor mij een bevestiging, een soort ontdekking ook. Niemand heeft daar ooit zo duidelijk met mij over gesproken als ik het daar kon lezen.”

In deze podcast gaat Ulrike Nagel in gesprek met de bisschop van Breda, Jan Liesen, over of hij wel een privéleven heeft, over de Bijbel en dat elke bisschop of kardinaal ooit als jongere is begonnen.

In oktober 2018 vindt in Rome een bisschoppensynode plaats over jongeren, geloof en roeping. “Het is goed dat bisschoppen en kardinalen zich om jongeren bekommeren,” zegt de bisschop. “Jongeren horen integraal bij wie wij zijn als Kerk. En elke kardinaal, elke bisschop is als jongere begonnen.”

De tijden zijn veranderd. Moest je vroeger naar de bibliotheek om dingen op te zoeken, nu zit de hele wereld onder je toetsenbord. Hoe kan de Kerk jongeren helpen om bij alle prikkels, invloeden en geluiden de stem van Christus te horen?

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven