‘Querida Amazonia’: Zorg voor het milieu en liefde voor de mens

Op woensdag 12 februari verscheen ‘Querida Amazonia’ van paus Franciscus over de Amazone regio.

Paus maakt thema WJD 2022 bekend

Paus Franciscus maakte op zaterdag 22 juni het thema bekend van de Wereldjongerendagen die in 2022 plaatsvinden in Lissabon: ‘Maria stond op en ging met spoed’.

Wat kunnen we nu met de synode?

“Roeping is meer dan het priesterschap of het huwelijk, werd gezegd. Het gaat ook over hoe jij en ik ons leven invullen en hoe we onze plek vinden in de samenleving.” Danny Hakvoort was in maart bij de voorbereidende gesprekken. Hij volgde de bisschoppensynode in oktober daarom met veel belangstelling.

Deze boodschap hadden jongeren voor de bisschoppen

Aan het einde van de bisschoppensynode over de jongeren is er een persontmoeting en zijn er interviews met Mgr. De Jong.

Paus sluit synode over jongeren af

Op 28 oktober eindigt in Rome de bisschoppensynode over jongeren, geloof en roeping. Op verzoek van paus Franciscus spraken bisschoppen en jongeren bijna een maand lang over dit onderwerp.

Mgr. De Jong: Waarom dit zo’n leuke bisschoppensynode was

“Een van de synodevaders zei dat hij nog nooit zo’n leuke synode had meegemaakt.” Mgr. De Jong nam in oktober deel aan de bisschoppensynode in Rome over jongeren.

Hoop, vreugde en uitdagingen op de bisschoppensynode

Van 3 tot en met 28 oktober 2018 vindt in Rome de bisschoppensynode plaats over jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping. Mgr. dr. Everard de Jong neemt namens de Nederlandse bisschoppen deel.

Paus: ‘Bouw met enthousiasme een betere wereld’

Op woensdag 3 oktober opent paus Franciscus in Rome de bisschoppensynode over jongeren, geloof en roeping.

Werkdocument Bisschoppensynode 2018

Op 19 juni verscheen het ‘Instrumentum laboris’ (Werkdocument) voor de Bisschoppensynode over jongeren, geloof en de onderscheiding van de roeping, die van 3 tot 28 oktober 2018 in Rome wordt gehouden.

Bisschoppensynode: Observaties, vragen en suggesties van jongeren

Het Eindverslag van de ‘presynode’ is in het Nederlands vertaald. Meer dan 300 jongeren uit de hele wereld waren van 19 tot 24 maart in Rome om te spreken over het thema ‘jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping’.

Nog nooit was er in de Kerk zoveel aandacht voor jongeren

In deze podcast vertelt Gerrie Conen over het onderzoek dat wereldwijd en in Nederland wordt gedaan als voorbereiding op de bisschoppensynode in oktober 2018 over jongeren, geloof en roeping.

Danny Hakvoort is in Rome voor de jongerensynode

Danny Hakvoort is de enige Nederlandse jongere die uitgenodigd is in Rome voor de jongerensynode (19-25 maart). De Kerk is aan het inventariseren wat jongeren bezig houdt met het oog op de bisschoppensynode in oktober 2018.

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven