Twee video’s voor synodale gesprekken

door: Redactie

15 februari 2024

foto door: Vincent Kok

Twee video’s voor synodale gesprekken

“Hoe kunnen we een meer synodale en missionaire Kerk zijn?” Die vraag wordt aan parochies, religieuzen, katholieke lekenbewegingen en katholieke maatschappelijke organisaties voorgelegd vanwege de tweede fase voor de Bisschoppensynode over synodaliteit.

De Landelijke Werkgroep Synodaliteit, die is opgericht door de Nederlandse Bisschoppenconferentie en die een brede samenstelling heeft, maakte een landelijke handreiking voor de gesprekken die nu gevoerd kunnen worden.

In samenwerking met katholiekleven.nl worden daarbij ook twee video’s aangeboden. De video’s kunnen worden gebruikt als opening bij ontmoetingen, omdat ze een korte toelichting zijn op het proces van de synode en op synodale gesprekken als werkelijke ontmoeting en dialoog.

De ene video geeft uitleg over de werkwijze van deze bisschoppensynode en het “gesprek in de Geest”. Ook kijkt deze video naar het proces.

In de andere video deelt Mgr. Hoogenboom zijn persoonlijke ervaring bij deze synode. Hij wijst daarbij op enkele typisch Nederlandse aspecten.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven