Persoonlijke ervaringen Mgr. Hoogenboom tijdens bisschoppensynode

door: Redactie

28 oktober 2023

Video door: Redactie

Op vrijdag 27 oktober is het einde van de bisschoppensynode ‘Voor een Synodale Kerk: communio, participatio, missio’ in zicht. Samen met de andere deelnemers heeft hulpbisschop Ted Hoogenboom (aartsbisdom Utrecht) er bijna vijf weken opzitten van verstilling, bidden en spreken over een meer synodale Kerk, maar vooral naar elkaar luisteren.

In deze video vertelt Mgr. Hoogenboom over zijn persoonlijke ervaringen tijdens de synode. “Het was een andere synode dan voorgaande synodes, omdat het uitnodigingsbeleid van de paus nu heel breed was”, zegt de bisschop. “En het bijzondere van deze synode was de werkwijze. Het werd wel de het ‘gesprek in de Geest’ genoemd.” De bisschop deed daarbij een bijzondere synodale ervaring op, vertelt hij in deze video.

“Dit was een rijke tijd die misschien goed is samen te vatten met het beeld dat we mee kregen tijdens de retraite voorafgaand aan de bisschoppensynode: er is een boom geplant en die draagt veel vruchten, maar het oogsten, dat komt nog.”

Volgend jaar in oktober wordt de bisschoppensynode vervolgt met een volgende sessie. Wat verwacht Mgr. Hoogenboom in de tussentijd?

Mgr. Hoogenboom tijdens een ontmoeting met journalisten op 27 oktober in Rome.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven