Geloof in Geluk: Ontdek het verhaal van de kathedraal

door: Redactie

02 april 2022

Video door: Bart Ruijs

“De kathedraal is een prachtig gebouw, mensen komen er ook graag kijken. En daar willen we verdieping aan geven.” De tentoonstelling “Geloof in Geluk” in de Haarlemse kathedraal St. Bavo wil mensen tot nadenken en bezinning brengen. “Rond geloof in geluk kun je prachtige activiteiten organiseren. Want eigenlijk iedere mens is op zoek naar geluk”, vertelt bisschop Hendriks van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

Zo kreeg de kathedraal een bijzondere sterrenhemel: 179 glimmende sterren die op ieder moment van de dag weer andere weerkaatsingen hebben met het licht dat erop valt door de glas-in-loodramen. Bekijk de video en ontdek het verhaal dat de kathedraal vertelt. Naast beeldende kunst gebeurt dat met muziek, teksten en podcasts vertelt Nanine van Smoorenburg, projectleider.

“Dit is een deel van de Kerk van de toekomst. Wij hebben de opdracht om een relatie te leggen met de mensen van onze tijd: mensen die misschien ver van ons af staan, of die ons misschien helemaal niet zien zitten. We willen toch graag in gesprek komen met hen”, zegt bisschop Hendriks.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven