Hoe zit dat

Op deze vrijdag 11 juni viert de Kerk het Hoogfeest van Jezus' Heilig Hart, het symbool bij uitstek van Gods liefde voor de mensen.

De bisschoppen roepen op vierpinksteren op om vanaf Hemelvaart een pinksternoveen te bidden om de komst van de Heilige Geest.

1 mei, gedachtenis van ‘Sint Jozef werkman’, is een mooie aanleiding om te kijken hoe de Katholieke Kerk tegen het fenomeen arbeid aankijkt.

Op 8 februari viert de Kerk een heilige, die op een bijzondere manier getuige is van hoop. De voormalige slavin Josephina Bakhita.

Paus Franciscus: “Als christenen ervaren wij het nabij zijn als een uitdrukking van de liefde van Jezus Christus.”

“Een broze wereld, door God aan de zorg van de mens toevertrouwd, doet een beroep op ons om onze capaciteiten op intelligente wijze te oriënteren, uit te oefenen en te begrenzen.”

Gelovigen moeten zorg hebben voor het behoud van de schepping, benadrukt paus Franciscus. Hoe zit het met de verhouding tussen de geschapen mens en God de Schepper?

Vijf jaar na de publicatie wil de Kerk er met een speciaal Laudato si’-jaar meer handen en voeten aan geven. Maar vanwaar ook al weer die speciale opdracht voor gelovigen?

“Zalig die vervolgd worden om de gerechtigheid, want hun behoort het Rijk der hemelen” (Matteüs 5, 10).

“Zalig die vrede brengen” (Matteüs 5, 9). Over deze zaligspreking sprak paus Franciscus tijdens zijn catechese op woensdag 15 april.

Tijdens zijn catechese op woensdag 1 april sprak paus Franciscus over deze zesde zaligspreking.

Door te vergeven wordt iemand vergeven.

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven