Hoe zit dat

Het doel van de Werelddag van de Armen is meer dan concrete hulp geven. Het doel is te groeien in betrokkenheid op de nood van concrete personen en om armen hoop te geven.

Paus Franciscus vergelijkt digitale netwerken met sociale gemeenschappen. Deze zouden elkaar moeten versterken en ondersteunen.

Het antwoord op de vraag ‘hoe word ik een goede christen?’ is eenvoudig volgens paus Franciscus.

“Voor mij ging tijdens de WJD het thema steeds meer leven, de woorden die Maria tegen de engel zei die haar vertelde dat ze de moeder van de Heer zou worden: mij geschiede naar uw woord.”

“Het mooiste moment van deze WJD? Dat was dat we in de gastgezinnen werden opgevangen en dat de mensen zo hartelijk waren.”

Felipe van Reeken (22) ging dit jaar voor het eerst mee naar de WJD. Hij heeft momenteel een tussenjaar en oriënteert zich op een studie aan de Pabo. Katholiekleven.nl sprak hem tijdens de WJD-reünie op zaterdag 16 maart.

Koen van der Ham (29) werkt bij het Nederlands Forensisch Instituut. Hij nam begin dit jaar voor de vierde keer deel aan de WJD. Katholiekleven.nl sprak hem tijdens de WJD-reünie op zaterdag 16 maart.

“Ik wilde graag meer leren over Maria en over de paus. Over Maria als persoon en haar functie in de Kerk en over waarom we haar vereren.”

Paus Franciscus schrijft over roeping en deze twee aspecten: belofte en risico. Hij doet dat in zijn boodschap voor Roepingenzondag 2019.

In 2018 verscheen de tekst van paus Franciscus over heiligheid in het dagelijkse leven: ‘Gaudete et exsultate’ (Verheugt u en juicht).

De Veertigdagentijd is het sacramentele teken van bekering. Deze tijd roept christenen op om te vasten, meer te bidden en aalmoezen te geven.

Het internet is een kans om de ontmoeting met anderen te bevorderen, maar het kan ook onze zelfisolatie vergroten, zoals een web, waarin we verstrikt kunnen raken.

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven