Tip van de redactie: De kracht van lijstjes

donderdag 5/4/2018

“Lijstjes zijn een prima manier om de aandacht te trekken.” Zo tipt de nieuwsbrief van katholiekleven.nl lezers eind maart/begin april. Mensen zijn gek op lijstjes. Dat begint al jong met verlanglijstjes voor Sinterklaas en de verjaardag, later komen daar to-do lijstjes bij. En wie in de herfst van zijn of haar leven is, stelt vaak een zogeheten ‘bucketlist’ op met de activiteiten die nog bij leven gedaan moeten worden.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat lijstjes een prima manier zijn om de aandacht te trekken. Media maken daar veel gebruik van met terugblikken rond de jaarwisseling, maar bijvoorbeeld ook met top 10 of top 3 lijstjes van ‘plekken die je bezocht moet hebben’ of ‘trends in het komend jaar’.

In de kerkelijke communicatie zijn zulke lijstjes ook een aardige aanvulling, denk aan een top 5 van ‘bijzondere plekken in de parochie’ of ‘drie dingen die u niet wist van de pastoor’. Een bijzondere versie van een lijstje is een ABC over een onderwerp of persoon. Zo maakte katholiekleven.nl deze maand het alfabet ‘Paus Franciscus van A tot Z’ bij 5 jaar paus Franciscus en deelde dit lijstje op Facebook.

 

 

Meer nieuws: