Paus Franciscus van A tot Z

zondag 18/3/2018

Op 13 maart was het precies 5 jaar geleden dat er witte rook was in Rome. De Katholieke Kerk kreeg een nieuwe paus: Franciscus. Om dat te markeren maakte katholiekleven.nl een ABC. Dit is in afleveringen op Facebook gepubliceerd.

Download nu het hele alfabet: paus Franciscus van A tot Z.

De A is van Amoris Laetitia. In 2016 verscheen ‘Amoris laetitia: Over de liefde in het gezin’. Paus Franciscus schreef de tekst na de bisschoppensynodes over huwelijk en gezin in oktober 2014 en oktober 2015. Het is de zogeheten ‘postsynodale apostolische exhortatie’ met mooie teksten als: “Op het fundament van liefde en trouw kan ieder gezin ondanks zijn zwakheid een licht in de duisternis van deze wereld worden” (66).

De Z is van Zuid-Amerika. Paus Franciscus is de eerste paus uit Zuid-Amerika. Volgens cijfers uit 2013 woont meer dan 40% van de katholieken wereldwijd in Zuid-Amerika (483 miljoen katholieken). De Katholieke Kerk is een Wereldkerk met een sterk groeiend aantal katholieken in bijvoorbeeld Afrika.

Met onder meer het Heilig Jaar van de Barmhartigheid, aandacht voor de betekenis van Maria en het appèl dat de paus doet op Generatie Y.

Download ‘Paus Franciscus van A tot Z’

(Foto: Ramon Mangold)
20161116_rome_sintpieterplein_algemeneaudentie_ramonmangold_13_950

 

Meer nieuws: