Parochies enthousiast voor ‘Back to Church: Kerkproeverij’

donderdag 19/7/2018

Rooms-katholieke parochies doen enthousiast mee met ‘Back to Church: Kerkproeverij’. Binnen een maand tijd zijn er al tientallen bestellingen gedaan voor de speciale brochure van katholiekleven.nl voor parochies die meedoen met de actie ‘Back to Church: Kerkproeverij’. De oplage komt daarmee op enkele duizenden exemplaren.

De brochure laat zien hoe een kerkgebouw is ingericht en wat de betekenis daarvan is. De uitgave wordt gratis ter beschikking gesteld in samenwerking van katholiekleven.nl en rkkerk.nl.

Parochies die de gratis brochure willen ontvangen, kunnen deze tot 1 augustus bestellen. Daarna zijn bestellingen mogelijk zolang de voorraad strekt.

Aanvragen kan via contact@katholiekleven.nl. De brochures worden in de eerste week van september verzonden.

Verwelkomen is goed, maar uitnodigen nog beter.

‘Back to Church: Kerkproeverij’ is een van oorsprong Engels initiatief. Het werd in 2017 in Nederland geïntroduceerd vanuit de Raad van kerken Nederland. De Nederlandse bisschoppen schaarden zich achter het idee om kerkgangers te vragen voor een bepaalde zondag mensen uit hun eigen omgeving – bijvoorbeeld familie, vrienden, buren, collega’s – uit te nodigen een keer mee naar de kerk te gaan. ‘Back to Church: Kerkproeverij’ daagt uit om te bouwen aan een cultuur die uitnodigend is en die de drempel om (weer) een keer naar de kerk te gaan verlaagt.

Verwelkomen is goed, maar uitnodigen nog beter. Dat is kort gezegd de boodschap van ‘Back to Church: Kerkproeverij’ 2018.

(Foto: Ramon Mangold)

 

Meer nieuws: