Nodig katholiekleven.nl ook uit in de parochie

zondag 12/11/2017

Katholiekleven.nl was op zondag 12 november met een stand aanwezig op de lezersdag van het Katholiek Nieuwsblad in Nieuwkuijk. Op de informatiemarkt van de lezersdag ging de redactie van katholiekleven.nl in gesprek over de video’s en podcasts van katholiekleven.nl.

“Er was goede belangstelling voor katholiekleven.nl. Een deel van de mensen die we deze dag spraken kent het videokanaal al. Voor een deel van de mensen was het nieuw,” vertelt Daphne van Roosendaal. Zij is coördinator van katholiekleven.nl en werkt in de communicatie voor de bisdommen Breda en Rotterdam. “Mensen konden zich vandaag aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van katholiekleven.nl die elke maand per e-mail wordt verstuurd. Ook spraken we met mensen over de podcasts die katholiekleven.nl maakt.”

2017-11-12-kn_lezersdag_katholiekleven_img_2_515

“We hebben de betekenis van het logo kunnen toelichten, waarin wordt gespeeld met de elementen geloof, hoop en liefde. De apostel Paulus schrijft daarover in het hooglied van de liefde (1 Korintiërs 13). Het logo van katholiekleven.nl kun je twee kanten op lezen, vertrekkend vanuit het geloof, of juist de liefde. Katholiekleven.nl heeft een boodschap voor mensen die de Katholieke Kerk kennen, en ook voor mensen die de Kerk nog niet kennen. Mensen vroegen of het lukt die groepen te bereiken met de video’s van katholiekleven.nl. We hebben kunnen uitleggen dat dit inderdaad lukt, omdat katholiekleven.nl niet alleen de eigen media inzet zoals de eigen website, maar ook gebruik maakt van YouTube en Facebook.”

“Katholiekleven.nl bestaat nog geen twee jaar,” vertelt Roland Enthoven. Hij is redactielid van katholiekleven.nl en perschef van het Aartsbisdom Utrecht. “We zien dat de belangstelling voor katholiekleven.nl groeit. We zien heel duidelijk dat als we een mooie video plaatsen het aantal volgers stijgt. Mensen zien zo’n filmpje, vinden het mooi en geven aan dat ze op de hoogte willen blijven van nieuwe items.”

Nodig katholiekleven.nl ook uit voor een parochiedag! Vraag de redactie naar de mogelijkheden via contact@katholiekleven.nl.

2017-11-12-kn_lezersdag_katholiekleven_img_1

Meer nieuws: