Nieuwe rubriek: Bij De Dag

zondag 15/5/2016

Speciaal vanwege de bisschopswisseling in het bisdom ’s-Hertogenbosch opent katholiekleven.nl een nieuwe rubriek: Bij De Dag. De rubriek besteedt aandacht aan actualiteiten.

Op zaterdag 14 mei wordt Mgr. De Korte geïnstalleerd als nieuwe bisschop van ’s-Hertogenbosch en neemt Mgr. Hurkmans afscheid. In de eerste aflevering van ‘Bij De Dag’ spreekt katholiekleven.nl met beide bisschoppen aan de vooravond van deze bijzondere dag.

“Aan de ene kant ben ik ontzettend dankbaar. Aan de andere kant is er natuurlijk ook een beetje de weemoed van het loslaten,” vertelt Mgr. Hurkmans bij deze dag.

“Aan de vooravond van een nieuwe start is het best spannend,” zegt op zijn beurt Mgr. De Korte. “Het moment dat je op de zetel gaat zitten, is het moment waarop feitelijk de verantwoordelijkheid van het ambt erg gevoeld wordt. Dat zal denk ik toch ook een emotioneel moment zijn.”

De bisschoppen spreken hierover met op de achtergrond de prachtige Sint Jan die gereed wordt gemaakt voor de plechtige eucharistieviering van de dag erop.

Bekijk de film ‘Afscheid en een nieuw begin’

Meer nieuws: