‘Meet & greet’ katholiekleven.nl

woensdag 18/5/2016

In Utrecht organiseerde de redactie van katholiekleven.nl op 7 mei een geslaagde ‘meet & greet’ met een aantal Facebookvolgers van het videokanaal.

Deze datum was niet toevallig gekozen: een dag later vierde de R.-K. Kerk namelijk de 50ste Wereldcommunicatiedag. De aanwezige redactieleden gaven een sneak preview van de website katholiekleven.nl, die enkele weken later online is gegaan. Ook vertelden zij over de voorgeschiedenis van het videokanaal, het doel en de opzet ervan en de gekozen redactionele werkwijze. Daarin speelt ‘constructieve’ journalistieke een belangrijke rol – deze wil de kijker erbij betrekken en inspireren.

Daarop volgde een goede inhoudelijke gedachtewisseling over onder andere sociale media, betrokkenheid, journalistieke content, doelgroepen en community building. Ook kwamen ideeën voor toekomstige thema’s aan bod. “Bewaak daarbij steeds de laagdrempeligheid goed,” was één van de conclusies die werd getrokken. Want katholiekleven.nl wil met de video’s niet alleen betrokken gelovigen inspireren en van informatie voorzien, maar ook ‘katholieken van huis uit’ de waarde van een actief geloofsleven laten zien.

De bijeenkomst werd afgesloten met een gezamenlijke lunch. Inmiddels is besloten om in de toekomst vaker dergelijke ontmoetingen te organiseren.

Meer nieuws: