Sluit video

Voor mij is de heilige Benedictus heel bijzonder

woensdag 30/11/2016

Play

Welke heilige is voor jou bijzonder? En waarom? Aan het begin van het jaar bereidde Sander Harperink zich voor op de Wereldjongerendagen. Voor hem heeft geloof te maken met voelen en weten dat je onderdeel bent van de Wereldkerk.

Niet toevallig heeft hij een hangertje met een medaille van de heilige Benedictus om zijn nek. “Hij is een heilige die voor mij heel bijzonder is. Benedictus is de grondlegger van Europa en ook van het monastieke leven. Ik bezoek graag benedictijnse abdijen.”

De geborgenheid die het geloof geeft, ervaart hij ook daar. Daar komt hij in alle rust aan zijn geloof toe. Met dank aan de heilige Benedictus.

2016-11-30-sander-harperink_1_950pix

Benedictus is de grondlegger van Europa en van het monastieke leven.

Meer van:

Met elkaar beleef je meer

Lees verder

Toen wist ik: ik wil katholiek zijn

Lees verder

Ik ging op bedevaart met een heel concrete vraag

Lees verder

Ik kreeg een duwtje van God

Lees verder

‘Er moet iets meer zijn en ik wil het graag ervaren’

Lees verder

Wij bidden met onze kinderen

Lees verder

De Kerk geeft jou steuntjes in de rug

Lees verder

Het was tijd om naar huis te komen

Lees verder