Sluit video

Kardinaal bezoekt boerderij in Twente

zaterdag 9/12/2017

Play

“Hoe technisch ons leven verder ook mag zijn, we leven toch van wat we elke dag eten. En dat levert de boer aan.” Dit zegt kardinaal Eijk tijdens zijn werkbezoek aan een boerderij in Twente. “Alles wat God ons gegeven heeft, gaat de boer ter harte.”

Katholiekleven.nl filmde het bezoek, waarbij de kardinaal in gesprek ging met agrariërs, zoals de jonge melkveehouder Thijs Damhuis en Nicole Scholten-Linde, voorzitter van de LTO Noordoost Twente.

Er zijn genoeg uitdagingen voor de agrarische sector, zoals bijvoorbeeld regelgeving rond fosfaatrechten. Dat zegt ook Nicole Scholten-Linde. Boeren moeten vee inleveren om aan landelijke eisen te voldoen. “Vorig jaar hadden we 120 koeien. Nu rond de 100,” vertelt Thijs Damhuis. “We hebben moeten krimpen. Dat was zuur. We voelen dat allemaal.”

“Iedere boer staat heel dicht bij de natuur. Elke dag zie je de creatie van God,” vertelt de LTO-voorzitter. Thijs sluit daarbij aan. Hij voelt zich “de koning te rijk” op zijn trekker. “Als ik dan een drukke dag of week heb gehad, denk ik: God zij dank. Ik heb hard gewerkt, ik word beloond, maar daar heeft me iemand bij meegeholpen.”

Bekijk de video hierboven of op YouTube

2017-12-01_kardinaal_eijk_bezoekt_boerderij_twente_2

 

Meer van:

24 uur voor de Heer? Dat kunnen wij ook

Lees verder

Hiermee inspireert paus Franciscus mensen

Lees verder

Jongeren lopen de Stille Omgang in Amsterdam

Lees verder

Bisschop Wiertz neemt afscheid

Lees verder

Allerzielen en de doden begraven

Lees verder

Bisschop Liesen bezoekt zorginstelling ZorgSaam in Zeeuws-Vlaanderen

Lees verder

Vijf tips voor aanbidding

Lees verder

‘Ik kon mij moeilijk losmaken van waar ik geknield had’

Lees verder