Sluit video

Kardinaal bezoekt boerderij in Twente

zaterdag 9/12/2017

Play

“Hoe technisch ons leven verder ook mag zijn, we leven toch van wat we elke dag eten. En dat levert de boer aan.” Dit zegt kardinaal Eijk tijdens zijn werkbezoek aan een boerderij in Twente. “Alles wat God ons gegeven heeft, gaat de boer ter harte.”

Katholiekleven.nl filmde het bezoek, waarbij de kardinaal in gesprek ging met agrariërs, zoals de jonge melkveehouder Thijs Damhuis en Nicole Scholten-Linde, voorzitter van de LTO Noordoost Twente.

Er zijn genoeg uitdagingen voor de agrarische sector, zoals bijvoorbeeld regelgeving rond fosfaatrechten. Dat zegt ook Nicole Scholten-Linde. Boeren moeten vee inleveren om aan landelijke eisen te voldoen. “Vorig jaar hadden we 120 koeien. Nu rond de 100,” vertelt Thijs Damhuis. “We hebben moeten krimpen. Dat was zuur. We voelen dat allemaal.”

“Iedere boer staat heel dicht bij de natuur. Elke dag zie je de creatie van God,” vertelt de LTO-voorzitter. Thijs sluit daarbij aan. Hij voelt zich “de koning te rijk” op zijn trekker. “Als ik dan een drukke dag of week heb gehad, denk ik: God zij dank. Ik heb hard gewerkt, ik word beloond, maar daar heeft me iemand bij meegeholpen.”

Bekijk de video hierboven of op YouTube

2017-12-01_kardinaal_eijk_bezoekt_boerderij_twente_2

 

Meer van:

Voor de bisschopswijding: Mgr. Smeets

Lees verder

Samen aan tafel op initiatief van de paus

Lees verder

Deze boodschap hadden jongeren voor de bisschoppen

Lees verder

Kloosternacht: De nacht is een speciaal moment

Lees verder

Dit zijn de drie redenen voor ‘Back to Church Kerkproeverij’

Lees verder

‘Back to Church Kerkproeverij’ voor parochies

Lees verder

De heilige Franciscus: radicaal en edelmoedig

Lees verder

De goedheid van de heilige zuster Marie Adolphine

Lees verder