Sluit video

In Musselkanaal aan de maaltijd

donderdag 5/7/2018

Play

“Heer onze God, van U komt al wat deze tafel biedt. De vrucht van de aarde, het werk van onze handen, de gezelligheid die wij genieten.” Zo bidt Mgr. Van den Hout voor de maaltijd op 20 juni in Musselkanaal. Vrijwilligers uit de Parochie Heilig Kruis (Musselkanaal en Stadskanaal) volgden een leergang diaconie. Ze kregen de opdracht om heel praktisch een nieuw initiatief op te zetten en deden dat enthousiast.

Het werd een maaltijdproject in Musselkanaal. Ingeborg Ensing-Dijkema is projectbegeleider. Zij vertelt hoe alleenstaande mensen er samen kunnen eten in plaats van alleen thuis. “Als je in de kerk bent, hoor je het natuurlijk dat mensen overlijden. Het is de vergrijzing, maar ook door ziekte kan een vrouw of man alleen komen te staan. Wij bieden een gezamenlijk etentje met heerlijke gerechten van een chef-kok.”

In Stadskanaal startte ondertussen een tuinproject. Op een strook grond achter de kerk worden groenten verbouwd. De initiatiefnemers knopen de projecten handig aan elkaar. En ook jongeren worden slim betrokken bij de goede zaak.

Bekijk hierboven de video.

Meer van:

Deze boodschap hadden jongeren voor de bisschoppen

Lees verder

Kloosternacht: De nacht is een speciaal moment

Lees verder

Dit zijn de drie redenen voor ‘Back to Church Kerkproeverij’

Lees verder

‘Back to Church Kerkproeverij’ voor parochies

Lees verder

De heilige Franciscus: radicaal en edelmoedig

Lees verder

De goedheid van de heilige zuster Marie Adolphine

Lees verder

Maria is Onze Lieve Vrouw van Eiteren

Lees verder

Een jaar lang rozenkrans gebed voor de vrede

Lees verder