Bas Huijbregtse

We 'bemoeien' ons met de vrije tijd van jongeren.

De Werken Van

We ‘bemoeien’ ons met de vrije tijd van jongeren

donderdag 6/7/2017

Bas Huijbregtse van Stichting Boost komt voorrijden bij het Speel- en Leerhuis in een grote gele bus. Hij is samen met twee stagiaires. Boost verzorgt jongerenwerk in de gemeente Roosendaal. “We willen vreedzame wijken. Daarom ‘bemoeien’ we ons met de vrije tijd van jongeren,” vertelt Bas. “Het zou heel fijn zijn als alle kinderen goed met elkaar kunnen samenwerken.” De doelgroepen van Boost en het Speel- en Leerhuis overlappen elkaar deels. “We werken met dezelfde doelgroepen en we inspireren elkaar om er een mooie stad van te maken. De kinderen en jongeren moeten het met elkaar doen. We zaaien en oogsten moeten ze zelf.”

20170405_roosendaal_diaconalestad_20_ramonmangold_bas-huijbregtse_950

De overlap is niet alleen in doelgroep, want net als de coördinator van het Speel- en Leerhuis, Cas van Beek, is Bas Huijbregtse gelovig. Hij vertelt over een project tien jaar geleden in Roosendaal, op hetzelfde plein als nu, toen hij werkte voor Youth for Christ.

“Wat ik stoer vind aan Cas is dat we allebei met beide benen in de stad willen staan en die beter willen maken. Dat doen we vanuit onze drive, vanuit ons geloof. De Bijbel staat vol met thema’s als rechtvaardigheid en bevolkingsgroepen die het lastig hebben. Salaam, shalom, of vrede, in welke taal je het uitspreekt maakt niet uit, als je maar met elkaar probeert te leven.” Hij constateert dat gelovigen die zich daar voor willen inzetten een kleine groep zijn geworden: “We stonden als gelovigen eerst op het podium en nu wat achter in de zaal met elkaar.”

20170405_roosendaal_diaconalestad_19_ramonmangold_bas-huijbregtse_950

Die gele bus komt trouwens uit Amerika. “Het is een ‘mobiele hangplek’, waar je zelf de regie kunt voeren. We doen er workshops, hebben er een smart tv in. De jongeren hoeven niet naar een plek te gaan. We kunnen naar hen toe.”

20170405_roosendaal_diaconalestad_18_ramonmangold_950

Het Speel- Leerhuis in Roosendaal

Het Speel- Leerhuis is een onderdeel van De Diaconale Stad Roosendaal en de Sint Norbertusparochie. De Diaconale Stad is actief voor jong en oud en geeft impulsen aan ‘goed samenleven’. Het Speel- Leerhuis is elke woensdag open en biedt ook huiswerkbegeleiding voor groep 7 en 8 en de twee eerste klassen van de middelbare school. Het Speel- Leerhuis komt samen in het ‘Huis van de Westrand’ aan het Sint Lucasplein in Roosendaal.

Foto’s: Ramon Mangold
Meer informatie: www.dediaconalestad.nl
Deze serie werd gemaakt op woensdag 5 april 2017

Meer van:

Het is fijn om iets voor een ander te kunnen betekenen

Lees verder

Blij zijn met kleine dingen brengt geluk

Lees verder

Ik moest met mijn gezin met 40 euro rondkomen

Lees verder

Ik help hier met plezier. Voor wat hoort wat

Lees verder

Mensen krijgen weer grip op hun geld en op hun leven

Lees verder

Het is belangrijk om iets van mezelf te geven

Lees verder

Er wordt geen onderscheid gemaakt. Dat vind ik heel belangrijk

Lees verder

Vanuit mijn geloof is het belangrijk om mensen te helpen

Lees verder