Sander van Loenhout

Ik voel me er goed bij om een steentje bij te dragen

De Werken Van

Ik voel me er goed bij om een steentje bij te dragen

vrijdag 30/12/2016

Het is de tweede keer dat ik hier meehelp. Vorig jaar heb ik dit ook gedaan als onderdeel van ‘giving back’ aan de samenleving. Dat wordt gestimuleerd binnen ons bedrijf. Het is makkelijk om iets op te pakken als het bedrijf het stimuleert. Of het nu eten uitdelen is, zoals hier, of speelgoed inzamelen. Want er zijn ook andere activiteiten die via collega’s worden ondersteund. Het is goed om je maatschappelijk breed te oriënteren.

Ik voel me er goed bij om een steentje bij te dragen. Het is één of twee keer per jaar een plezier. Als we allemaal meer zouden helpen en delen, zouden we een betere wereld hebben.

20161019_rotterdam_zustersmoedertheresaramonmangold_014-950pix

Ik ben katholiek opgevoed en voel me nog katholiek. Meer in het algemeen voel ik me verbonden met het christendom, het delen en elkaar proberen te helpen als het nodig is. Kort geleden ben ik vrijwilliger-mentor geworden van een student. Niet via het bedrijf, maar via een organisatie die getalenteerde studenten koppelt aan een mentor. Het zijn studenten die wat extra netwerk kunnen gebruiken. Ze komen bijvoorbeeld uit het buitenland, of hebben ouders die niet hebben gestudeerd.

Als we allemaal meer zouden helpen en delen, zouden we een betere wereld hebben.

Ik heb vroeger toen ik op de middelbare school zat, gewerkt in de keuken van een bejaardenhuis met zusters die dat hadden gesticht. Hier bij deze zusters doet daar wel wat aan denken. Het is dezelfde sfeer.

20161019_rotterdam_zustersmoedertheresaramonmangold_013-950

Katholiekleven.nl maakte in oktober een fotoserie met portretten van de zusters van Moeder Teresa (Missionaries of Charity) en mensen die hen helpen bij hun werk van barmhartigheid. Op woensdag 19 oktober was dit Sander van Loenhout met zijn collega’s.

De benedenverdieping van het verblijf van de zusters in Rotterdam heeft een grote zaal, waar vijf keer per week mensen worden ontvangen en een maaltijd krijgen. Er zijn twee groepen: één om drie uur en één om vier uur. Het zijn arme mensen die een maaltijd nodig hebben, en soms ook eenzame mensen die komen omdat ze er welkom zijn en andere mensen kunnen ontmoeten.

Foto’s: Ramon Mangold

20161019_rotterdam_zustersmoedertheresaramonmangold_019_950pix

Meer van:

Je weet nooit of je niet zelf ooit in die positie komt

Lees verder

Je bent niet alleen

Lees verder

Een steentje bijdragen aan de samenleving

Lees verder

Waar we ook zijn, er is altijd familie

Lees verder

Dat moet toch anders kunnen

Lees verder

De wederkerigheid spreekt me aan

Lees verder

Ik kom graag even buurten

Lees verder

Blij dat ik er kan zijn voor mijn naaste

Lees verder