Sigfried Kaczmarek en Hans Schubert

Ik help hier met plezier. Voor wat hoort wat.

De Werken Van

Ik help hier met plezier. Voor wat hoort wat

donderdag 2/8/2018

In Landgraaf is het Consuminderhuis voor mensen met een smalle beurs al enkele jaren een succes. Veel mensen die geholpen zijn, blijven daarna als vrijwilliger hangen. In de handwerkclub, als klusjesman of om de gezamenlijke groentetuin te onderhouden.

Sigfried Kaczmarek en Hans Schubert zijn de vaste klussers van het Consuminderhuis. Landgraaf is het huis al enkele jaren een succes. In het naburige Heerlen is in een voormalig wijkgebouw onlangs de tweede vestiging geopend. Sigfried en Hans waren druk met de inrichting van die nieuwe locatie. Ze werken ook op locatie als bij mensen thuis iets gerepareerd moet worden.

Sigfried Kaczmarek en Hans Schubert (blauw t-shirt):

“Ik heb met de fiets door heel Europa gezworven,” zegt Hans Schubert. “Ik was overal en nergens thuis. Nu heb ik weer een doel in het leven. Ik help hier met plezier.” Sigfried Kaczmarek ziet vrijwilligerswerk ook als een morele plicht. “Toen ik het moeilijk had, ben ik goed geholpen. Dat mag ik best iets voor terugdoen. Voor wat, hoort wat.”

Het Consuminderhuis helpt mensen die om welke reden ook in een sociaal – en daardoor vaak ook financieel – isolement terecht zijn gekomen. Het doel is om mensen weer grip te laten krijgen op hun geld en daardoor ook op hun leven.

Dit is deel 2 in een reeks van 5. Deze serie ‘Consuminderhuizen Landgraaf en Heerlen’ kwam tot stand in samenwerking met het Bisdom Roermond. Foto’s: Ramon Mangold.

 

Meer van:

Het is fijn om iets voor een ander te kunnen betekenen

Lees verder

Blij zijn met kleine dingen brengt geluk

Lees verder

Ik moest met mijn gezin met 40 euro rondkomen

Lees verder

Mensen krijgen weer grip op hun geld en op hun leven

Lees verder

Het is belangrijk om iets van mezelf te geven

Lees verder

We ‘bemoeien’ ons met de vrije tijd van jongeren

Lees verder

Er wordt geen onderscheid gemaakt. Dat vind ik heel belangrijk

Lees verder

Vanuit mijn geloof is het belangrijk om mensen te helpen

Lees verder