Fotoverslag Bidden voor vrede met Maria van Fatima

In de Vredesweek (21-29 september) reist een beeld van Onze Lieve Vrouw van Fatima door het land. Maria vroeg in Fatima in 1917 om de rozenkrans te bidden voor de wereldvrede.

Paus maakt thema WJD 2022 bekend

Paus Franciscus maakte op zaterdag 22 juni het thema bekend van de Wereldjongerendagen die in 2022 plaatsvinden in Lissabon: ‘Maria stond op en ging met spoed’.

Het is meimaand: ‘Ga naar Maria’

Het is meimaand. De hele maand is toegewijd aan Maria. Veel bedevaartplaatsen worden extra druk bezocht.

“Ik heb de aanwezigheid van God gevoeld”

Koen van der Ham (29) werkt bij het Nederlands Forensisch Instituut. Hij nam begin dit jaar voor de vierde keer deel aan de WJD. Katholiekleven.nl sprak hem tijdens de WJD-reünie op zaterdag 16 maart.

‘Ik heb echt respect gekregen voor Maria’

“Ik wilde graag meer leren over Maria en over de paus. Over Maria als persoon en haar functie in de Kerk en over waarom we haar vereren.”

Mensen zijn hier graag bij Maria

Het Gelderse Renkum heeft al eeuwenlang een bijzonder Maria-beeldje. In oktober verhuisde het voor drie maanden naar het Valkhof Museum in Nijmegen.

Iets moois voor Maria

Achter en naast de kerk in Renkum was een verwaarloosd park. Totdat vrijwilligers van de parochie er een rozentuin van maakten.

Dit is Onze Lieve Vrouw van Renkum

Het Gelderse Renkum wordt wel ‘het Lourdes van boven de rivieren’ genoemd. Alles draait om een bijzonder beeldje van Maria van Renkum.

Maria is Onze Lieve Vrouw van Eiteren

Elk jaar vindt op de vierde zondag in juni de Ommedracht van Onze Lieve Vrouw van Eiteren plaats. Deelnemers, jong en oud, vertellen hoe Maria steun geeft.

Onze Mariaverering is heel oud

Elk jaar viert de Kerk op 31 mei Maria Visitatie. Bij het Maria-altaar in de Kathedrale basiliek Sint Bavo vertelt Mgr. Hendriks over de betekenis van dit feest.

Maria is voor ons een prachtig voorbeeld

“Maria is voor ons een prachtig voorbeeld.” Dat zegt Mgr. Hendriks in dit filmpje over de aankondiging van de engel Gabriël aan Maria.

Waarom is Maria zo belangrijk voor ons?

Mgr. Hendriks vertelt over de bruiloft van Kana en hoezeer Maria bij het werk van Jezus betrokken is.

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven