Het is meimaand: ‘Ga naar Maria’

door: Redactie

17 mei 2019

Video door: Marco van 't Klooster & Emy Jansons

Het is meimaand. De hele maand is toegewijd aan Maria. Veel bedevaartplaatsen worden extra druk bezocht. Het Mexicaanse bedevaartsoord Gaudalupe, waar Maria volgens de overlevering in de zestiende eeuw aan de indiaan Juan Diego (1474-1548) verscheen, is het populairste en grootste bedevaartsoord ter wereld. Vanuit de basiliek van het bedevaartsoord vertelt Mgr. De Jong over de betekenis van de verschijning van Maria op juist die plek.

De video is opgenomen tijdens de WJD begin dit jaar. Een groep jongeren reisde na Panama door naar Mexico, speciaal voor een bezoek aan Maria van Gaudalupe. Het bedevaartsoord wordt jaarlijks door 20 miljoen pelgrims bezocht. Onze Lieve Vrouw van Guadalupe is de beschermheilige van Mexico, en sinds 1945 van heel Latijns-Amerika.

“Onze Lieve Vrouw van Guadalupe is echt een inheemse Maria die de taal sprak van het normale volk en die heel dichtbij is,” vertelt Mgr. De Jong. “Het is een heel troostrijke boodschap. Maria vraagt om hier een kapel te bouwen, zodat haar Zoon hier kwalen kan genezen en mensen nieuwe moed kan geven.”

“Ga naar Maria,” legt de hulpbisschop van Roermond uit. “Maria brengt alles bij Jezus. We kunnen bij haar altijd terecht.”

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven