Wat betekent Maria voor jou? Vijf vragen #2

gast: plebaan Vincent Blom

15 mei 2023

podcast door: Daphne van Roosendaal

Deze zomer vinden de Wereldjongerendagen (WJD) plaats in Lissabon met als thema: Maria stond op en ging met spoed (Lucas 1, 39). In de aanloop naar de WJD gaat katholiekleven.nl in gesprek met een aantal bijzondere gasten over de vraag: Wat betekent Maria voor jou? In deze aflevering is Vincent Blom te gast. Hij is plebaan van de Sint Jan in ’s-Hertogenbosch en vertelt over zijn band met Maria.

In deze aflevering is Vincent Blom te gast. De plebaan van de Sint Jan in ’s-Hertogenbosch vertelt over zijn band met Maria. Elke avond bidt hij het gebed tot de Zoete Moeder. Dat begon al in de tijd van de voorbereiding op het seminarie. Waarom vindt hij het een mooi gebed?

Het is meimaand en in ’s-Hertogenbosch betekent dit dat nog meer mensen dan normaal naar de Sint Jan trekken om een kaarsje te branden bij het beeld van de Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch. Elk jaar worden er maar liefst bijna. 500.000 kaarsen opgestoken bij de Zoete Moeder.

Plebaan Vincent Blom: “Het eerste Maria waar ik aan denk bij Maria is: moeder en voorspreekster. Zij spreekt voor ons ten beste bij Onze Lieve Heer. Zij is onze moeder, onze zoete moeder. Heel indrukwekkend vind ik de woorden van Jezus aan het kruis: ecce mater tua, zie daar uw moeder. Maria wordt ons als moeder geschonken door haar Zoon. Het laatste wat de Heer ons nalaat, is zijn moeder.”

Elke avond bidt hij het gebed tot de Zoete Moeder. Dat begon al in de tijd van de voorbereiding op het seminarie. Waarom vindt hij het een mooi gebed? Wat vindt hij het mooiste Mariafeest en het mooiste Marialied? En wat is zijn wens voor de jongeren die deze zomer naar de WJD reizen?


Gebed tot de Zoete Lieve Vrouw

Heilige Maria, Moeder van de Heer en Zoete Lieve Vrouw van deze stad, in dit heiligdom dank ik God omwille van U, want velen hebben hier de kracht van Uw gebed ondervonden. Alles wat mijn hart bezighoudt, vertrouw ik toe aan U, Bid voor mij bij Uw Zoon, Moeder van alle gelovigen. U bent niet alleen ons voorbeeld maar ook onze bemoediging, zoals U reeds gedurende zovele eeuwen hulp en troost hebt gegeven. Zoete Lieve Vrouw, blijf bidden voor alle mensen en ook voor mij.

(Bron: zoetelievevrouw.nl)

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven