Diocesane WJD's voortaan op Hoogfeest van Christus Koning

De jaarlijkse viering van de Wereldjongerendagen (WJD) op diocesaan niveau wordt voortaan gevierd op het Hoogfeest van Christus Koning.

Paus maakt thema WJD 2022 bekend

Paus Franciscus maakte op zaterdag 22 juni het thema bekend van de Wereldjongerendagen die in 2022 plaatsvinden in Lissabon: ‘Maria stond op en ging met spoed’.

WJD-vlog #3: Geloven is een feest

“Het is alsof er een groot WK is in de stad en iedereen is voor hetzelfde team.”

Paus: Jongeren zijn niet de toekomst van de Kerk

In deze podcast blikken we met projectleider Bob Wegkamp terug op de WJD 2019 in Panama. “Eén hele duidelijke boodschap van de paus is bij veel WJD’ers blijven hangen. Hij zei: “Jullie zijn niet de toekomst van de Kerk maar het nu.”

Het begon als een sportieve uitdaging

“Het begon als een sportieve uitdaging: ik ga 1500 kilometer fietsen. En toen ik in Krakau aangekomen was, was het veel meer een religieuze vakantie geworden.”

“Daar draait het om in het leven”

“Voor mij ging tijdens de WJD het thema steeds meer leven, de woorden die Maria tegen de engel zei die haar vertelde dat ze de moeder van de Heer zou worden: mij geschiede naar uw woord.”

“Panama was voor mij de mooiste WJD”

“Het mooiste moment van deze WJD? Dat was dat we in de gastgezinnen werden opgevangen en dat de mensen zo hartelijk waren.”

‘We zijn het wij-gevoel wat aan het vergeten’

Felipe van Reeken (22) ging dit jaar voor het eerst mee naar de WJD. Hij heeft momenteel een tussenjaar en oriënteert zich op een studie aan de Pabo. Katholiekleven.nl sprak hem tijdens de WJD-reünie op zaterdag 16 maart.

“Ik heb de aanwezigheid van God gevoeld”

Koen van der Ham (29) werkt bij het Nederlands Forensisch Instituut. Hij nam begin dit jaar voor de vierde keer deel aan de WJD. Katholiekleven.nl sprak hem tijdens de WJD-reünie op zaterdag 16 maart.

‘Ik heb echt respect gekregen voor Maria’

“Ik wilde graag meer leren over Maria en over de paus. Over Maria als persoon en haar functie in de Kerk en over waarom we haar vereren.”

WJD Panama: De reünie

“Je bent vol vuur als je thuiskomt.” Op zaterdag 16 maart was de reünie plaats van de WJD’ers die in januari naar Panama gingen. Hoe kun je thuis dat vuur vasthouden?

WJD-vlog #2: Locals of Panama

Femke, Marco, Felipe en Lucas reisden naar de Wereldjongerendagen in Panama.

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven