College tour met Mgr. Mutsaerts

door: Redactie

28 januari 2024

foto's door: katholiekleven.nl

College tour met Mgr. Mutsaerts

Op zondag 28 januari beantwoordt Mgr. Mutsaerts op WJD@Home tijdens een ‘college tour’ vragen die jongeren voor hem hebben verzameld. Het is het laatste programmaonderdeel voordat de groep de pelgrimszegen krijgt in de kerk en de tocht naar huis wordt aangevat.

In de College Tour vertelt de hulpbisschop van ’s-Hertogenbosch over het geloof uitdragen door je in te zetten voor je medemens. “Zorg voor je medemens, want hoe kun je anders doen wat Jezus zegt: wat je voor de minste hebt gedaan heb je voor Mij gedaan? Bid ook, want bidden en werken gaan samen, en hou vast dat het geloof redelijk is. Fides et ratio, geloof en verstand; hou die twee bij elkaar.”

“Geloof en wetenschap gaan samen”, vervolgt hij. “Als God alles geschapen heeft, is het meer dan de moeite om te onderzoeken hoe het in elkaar zit. Geloof en wetenschap staan niet haaks op elkaar. Je hebt het geloof nodig om te zien hoe het in elkaar zit. Denk maar eens aan een verliefdheid: als verliefdheid een stofje is en alleen dat, is dat niet de hele werkelijkheid, en ook niet echt romantisch.”

Vragen van jongeren zijn onder meer: Hoe kan ik mijn gebedsleven vormgeven? Hoe moet ik het geloof uitdragen in de samenleving? Hoe kun je je roeping onderscheiden? De bisschop beantwoordt deze en andere vragen en benadrukt: “Zoek niet je eigen geluk, want je zoekt je een ongeluk. Draag bij aan het geluk van anderen en dan komt het geluk. Geluk is geen doel op zich, het is een bijproduct.”

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven