Dit is onze missie: Wij bidden

door: Redactie

20 oktober 2019

Video door: Vincent Kok

“Ik ben heel jong ingetreden. En ik heb er nooit spijt van gehad.” Zuster Maria Confidens leeft als zuster in klooster Cenakel in Utrecht. Ze is slotzuster en brengt haar leven door binnen de muren van het klooster. “Jezus zegt: gaat uit over de hele wereld en verkondigt het evangelie. En wij doen dat op deze manier. Wij voelen ons geroepen om dat op deze manier te doen,” vertelt ze.

“Jezus zelf heeft de hele nacht gebeden, lazen we vanochtend in het evangelie. Dus wij bidden ook ’s nachts. Overdag en ’s nachts.” Zuster Maria Confidens vertelt over het gebed van haar en haar medezusters en hoe je vanuit je hart kunt bidden.

Het is misschien wat verrassend voor een zuster die in principe de deur niet uitgaat, maar ook zij voelt zich missionaris: “Vroeger was een missionaris iemand die naar verre landen ging om het evangelie te verkondigen en ontwikkelingswerk te doen. Maar nu zien we dat breder. Iedere christen is geroepen om missionaris te zijn en te leven volgens het evangelie.”

“Christus zegt: ‘Komt, volgt Mij na.’ Dus, zoals we het vandaag zien, zijn wij net zo goed missiezusters door ons leven van gebed voor anderen, voor heel de wereld. Tot aan de uiteinden der wereld, zegt Jezus.”

De congregatie van zuster Maria Confidens is gesticht door de heilige Arnold Janssen (1837-1909), die in zijn tijd een impuls wilde geven aan het missiewerk van de Kerk. Hij startte daarvoor niet alleen twee actieve missiecongregaties, maar ook de congregatie waar de nu 77 jaar oude zuster Maria Confidens zich als 19-jarige bij aansloot: de ‘Dienaressen van de Heilige Geest van de Altijddurende Aanbidding’.

Dit is de derde in een serie van vijf video’s die we maakten vanwege de bijzondere missiemaand 2019. Bekijk ze allemaal:


Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven