Missie: Een stap uit onze comfortzone

door: Redactie

30 oktober 2019

Video door: Vincent Kok

Nelly en Henk Welling werden met hun gezin missionaris. Ze woonden en werkten twee jaar in de zorg in Suriname. In deze video, die we vanwege de missiemaand maakten, vertellen ze dat het uiteinde van de aarde ook in jouw straat kan zijn.

Ze vertellen wat ze in Suriname hebben gedaan en over hoe het was voor hun drie jonge kinderen. Inmiddels zijn ze al weer een aantal jaren terug in Nederland. Missie is getuigen van Jezus “tot het uiteinde der aarde” (Handelingen 1, 8). Daarover zegt Nelly nu: “De uiteinden van de aarde hoeven niet per se ver weg te liggen. Ook hier kun je missionair bezig zijn en dingen doen die anderen misschien naar God brengen.”

“De hele aarde is voor iedereen via zijn mobiel binnen handbereik,” vult Henk aan. “Misschien is het uiteinde van de aarde tegenwoordig je comfortzone verlaten. Naar een stuk leven stappen waar je anders niet naartoe gaat, naar God en de ander. Dan kan het uiteinde van de aarde ook in jouw straat zijn. Bij de mensen die je nooit spreekt, of die mevrouw die ziek is.” Dus dat doen ze nu. Maar ondertussen denken ze er toch ook over na om misschien nog een keer op missie te gaan.

  • Henk en Nelly werden uitgezonden als vrijwilliger door de organisatie Fidesco

Dit is de vierde in een serie van vijf video’s die we maakten vanwege de bijzondere missiemaand 2019. Bekijk ze allemaal:


Foto: Privé-archief familie Welling.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven