Lichtjes in de kerk bij Nightfever light

door: Redactie

03 januari 2020

Video door: Joram Boumans

De laatste vrijdagavond voor Kerst opende de Sint-Jansbasiliek in Oosterhout haar deuren voor een ‘Nightfever light’. Iedereen die een moment van rust en bezinning wilde, kon de kerk vrij in en uitlopen. Op straat werden kaarsjes uitgedeeld om mensen uit te nodigen. Die konden in de kerk worden aangestoken bij een groot verlicht hart.

We lazen over de ‘Nightfever light’ in Oosterhout op de website: “Je kunt een kaarsje opsteken, even zitten, of een intentie schrijven. Ondertussen worden Taizéliederen gezongen, klinken er meditatieve teksten en zijn er regelmatig momenten van stilte.”

We waren benieuwd en vroegen Joram Boumans om erop af te gaan en voor ons een vlog te maken over zijn ervaring en indrukken. Joram (22) is student en woont in Delft. Nog niet eerder was hij bij een Nightfever light. “Er was ruimte voor stilte, voor gesprek, gezang en openheid,” vertelt hij. “Mensen kunnen de ervaring vormgeven zoals ze dat zelf willen. Ik begon zelf met stilte.”

Dit is de vlog van Joram:

Nightfever-light wordt georganiseerd door de Catharinaparochie Oosterhout, Gemeenschap Chemin Neuf en de Protestante Gemeente Oosterhout.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven