Dit is onze missie: Wij bidden

“Jezus zegt: gaat uit over de hele wereld en verkondigt het evangelie. En wij doen dat op deze manier. Wij voelen ons geroepen om dat op deze manier te doen.”

Missiemaand: Onze missie is hier

“Ik had er tien jaar echt niet aan gedacht om priester te worden, laat staan missionaris. Maar ik wilde nu Jezus dienen, de Kerk dienen.”

Heiligheid en de kwaliteit van ons geloof

Op de weg naar heiligheid ziet paus Franciscus twee grote struikelblokken. Die zitten hem dwars, omdat ze suggereren dat wijzelf controle hebben over de kwaliteit van ons geloof. In deze podcast vertelt dr. Anton ten Klooster over ‘Gaudete et exsultate’ van paus Franciscus.

Paus maakt thema WJD 2022 bekend

Paus Franciscus maakte op zaterdag 22 juni het thema bekend van de Wereldjongerendagen die in 2022 plaatsvinden in Lissabon: ‘Maria stond op en ging met spoed’.

Hoe word je een goede christen?

Het antwoord op de vraag ‘hoe word ik een goede christen?’ is eenvoudig volgens paus Franciscus.

Roeping als belofte en risico

Paus Franciscus schrijft over roeping en deze twee aspecten: belofte en risico. Hij doet dat in zijn boodschap voor Roepingenzondag 2019.

Gaudete et exsultate in 50 citaten

In 2018 verscheen de tekst van paus Franciscus over heiligheid in het dagelijkse leven: ‘Gaudete et exsultate’ (Verheugt u en juicht).

Paus: ‘Liefde is trouw, ruimhartig en vruchtbaar’

Op 31 oktober sprak paus Franciscus tijdens zijn audiëntie over de roeping tot liefde.

Paus sluit synode over jongeren af

Op 28 oktober eindigt in Rome de bisschoppensynode over jongeren, geloof en roeping. Op verzoek van paus Franciscus spraken bisschoppen en jongeren bijna een maand lang over dit onderwerp.

Zo kun je ineens een heel andere weg inslaan

“Als ik nu terugkijk is dat een heel cruciaal moment geweest, omdat we loslieten wat we eigenlijk al gepland hadden en ja hebben gezegd tegen iets waarvan we dachten: dit geeft kleur aan ons leven, hier kunnen we een fundament leggen voor de rest van ons huwelijk.”

Let op het dashboard lampje

Als je goede levenskeuzes wilt maken, moet je je identiteit kennen. Hierover spreekt Bob Wegkamp in deze podcast met Michiel Peeters. Michiel is studentenpastor in Tilburg en priesterverantwoordelijke van ‘Communione et liberazione’ in Nederland.

Ben je niet tevreden met een middelmatig bestaan?

In april 2018 publiceerde paus Franciscus de exhortatie ‘Gaudete et exsultate’ (Verheugt u en juicht) over de roeping tot heiligheid in de wereld van vandaag.

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven