Heiligheid: Wat zou Jezus van mij vragen?

door: Redactie

20 juni 2020

Video door: Emy Jansons

Paus Franciscus roept gelovigen op tot heiligheid in de wereld van vandaag. Edwin en Wilma Groot zijn getrouwd en hebben samen vier kinderen. Wilma werkt als wijkverpleegkundige en Edwin is ingenieur. In hun leven speelt heiligheid een grote rol. Als ze voor een keuze staan, vragen ze zich af wat Jezus wil dat zij kiezen.

“Dat is natuurlijk niet: kies ik een appel of een banaan?” vertelt Edwin. “Dan kies je gewoon waar je zin in hebt. Maar wat moeilijkere vragen of dingen waar je stil bij staat dan denk je wel: wat zou Jezus van mij vragen, welke keuze wil Hij dat ik maak? Vroeger had je van die polsbandjes: what would Jesus do?”

Paus Franciscus schrijft over de roeping tot heiligheid in het dagelijks leven in zijn encycliek ‘Gaudete et exsultate’ (2018). Hij geeft daarin de zaligsprekingen een belangrijke plek en zegt dat heiligheid in je dagelijks leven onder meer is: arm zijn in het hart. We worden opgeroepen om gelijkvormig te worden aan Jezus, die “arm is geworden, terwijl Hij rijk was” (2 Korintiërs 8, 9).

Edwin en Wilma vertellen hoe zij dit meemaken in hun werk en gezin. Arm zijn in het hart heeft te maken met de keuzes die je maakt, vertellen ze, met fouten kunnen toegeven, de ervaring dat God je helpt en dat je er voor elkaar mag zijn.

Paus Franciscus schrijft over de roeping tot heiligheid in het dagelijks leven in zijn encycliek ‘Gaudete et exsultate’ (2018). Hij geeft daarin de zaligsprekingen een belangrijke plek. Katholiekleven.nl maakte er ansichtkaarten van die parochies gratis kunnen opvragen via contact@katholiekleven.nl

Deze videoreeks en de ansichtkaarten zijn een samenwerking van katholiekleven.nl en het Centrum voor Parochiespiritualiteit.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven