We hebben welvaart maar ten koste van wat? Geloof en economie

Van 19 tot 21 november nam vanuit Nederland een groep van ongeveer twintig vooral jonge mensen deel aan een internationaal congres over ‘de economie van Franciscus’. Onder hen Martijn Erkens en Klaas van Meerten.

Diocesane WJD's voortaan op Hoogfeest van Christus Koning

De jaarlijkse viering van de Wereldjongerendagen (WJD) op diocesaan niveau wordt voortaan gevierd op het Hoogfeest van Christus Koning.

Nederlandse jongeren blikken vooruit op internationaal congres over geloof en economie

Van 19 tot en met 21 november vindt een internationaal congres plaats over ‘de economie van Franciscus’. Deelnemers Martijn Erkens en Klaas van Meerten blikken vooruit op bijeenkomst die eerst plaats zou vinden in Assisi, maar nu online doorgaat.

Paus: ‘Wat kunnen wij met Kerst voor anderen betekenen?’

Wat kunnen wij met de kerstdagen aan anderen geven? Die vraag stelde paus Franciscus in zijn preek op de Werelddag voor de Armen, 15 november.

Het ‘evangelie van de schepping’: Gods blijde boodschap

“Menselijk ingrijpen kan desastreus uitpakken voor natuur, maar ook herstellen en opbouwen.” Diaken Wilfred van Nunen vertelt over zijn liefde voor de natuur vanuit zijn geloof in God. Als kind wilde hij boer worden, later bioloog, maar hij ging theologie studeren en werd diaken.

De man aan wie wij ‘onze’ Bijbel danken

Hij is al 1600 jaar dood, maar wat hij de Kerk heeft nagelaten is nauwelijks naar waarde te schatten. Vandaar dat paus Franciscus bij zijn sterfdag een brief schreef.

‘Fratelli tutti’: In gesprek met bisschop De Korte

“Paus Franciscus spreekt vaak over de ‘globalisering van onverschilligheid’. Laten we daar niet in vervallen, maar daar tegenover zetten een globalisering van de barmhartigheid en solidariteit”, vertelt bisschop De Korte in deze podcast.

Paus pleit in nieuwe encycliek voor wereldwijde broederschap

In zijn ‘Fratelli tutti’ dringt de paus aan op hernieuwde wereldwijde broederschap om de toenemende verdeeldheid en spanningen te overwinnen.

Laudato si’: Wat is het verschil tussen de schepping en de natuur?

“Een broze wereld, door God aan de zorg van de mens toevertrouwd, doet een beroep op ons om onze capaciteiten op intelligente wijze te oriënteren, uit te oefenen en te begrenzen.”

Nieuwe encycliek paus Franciscus over broederschap verschijnt in oktober

Voorafgaand aan de feestdag van Sint Franciscus, 4 oktober, zal paus Franciscus een encycliek over menselijke broederschap en sociale vriendschap lanceren.

Over onze relatie met God die Schepper is van hemel en aarde

Gelovigen moeten zorg hebben voor het behoud van de schepping, benadrukt paus Franciscus. Hoe zit het met de verhouding tussen de geschapen mens en God de Schepper?

Heiligheid: Hoe zou ik het beter kunnen doen?

“God heeft ons geschapen naar zijn beeld en gelijkenis. Dat betekent als wij heilig worden dat we ons ware ik ontdekken en worden waarvoor we geschapen zijn.”

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven