Heiligheid: Hoe zou ik het beter kunnen doen?

door: Redactie

05 augustus 2020

Video door: Emy Jansons

“God heeft ons geschapen naar zijn beeld en gelijkenis. Dat betekent als wij heilig worden dat we ons ware ik ontdekken en worden waarvoor we geschapen zijn.” Flora Bianchessi is getrouwd en heeft vijf kinderen. Ze is half Italiaans en werkt als grafisch ontwerper.

Heilig worden is een leerproces, vertelt ze, waarbij je hulp kunt krijgen vanuit de Kerk. Flora vertelt wat volgens haar de allerbelangrijkste tools zijn die je kunt gebruiken.

Paus Franciscus schrijft over de roeping tot heiligheid in het dagelijks leven in zijn encycliek ‘Gaudete et exsultate’ (2018). Hij wijst onder meer op de opdracht “iedere dag de weg van het evangelie te aanvaarden, ook al levert dat problemen op.”

Flora kijkt naar Jezus en zijn lijdensweg. “Waarom moest Hij helemaal tot op het kruis gaan om te sterven?” vraagt ze zich af. Toen haar vader stierf, was dat een heel pijnlijk proces. “Als je een dierbare verliest die zo dichtbij je staat, ga je echt door een dal,” vertelt ze. Maar ze zegt ook: “Daarna merkte ik dat ik meer kon meelijden met andere mensen, en dat ik de waarde van het leven en de belangrijke dingen opnieuw bekeek. Die weg naar heiligheid gaat echt door de dood.”

Katholiekleven.nl maakte ansichtkaarten bij de encycliek ‘Gaudete et exsultate’ (2018) van paus Franciscus over de roeping tot heiligheid in het dagelijks leven. De paus geeft daarin de zaligsprekingen een belangrijke plek. Parochies kunnen de ansichtkaarten gratis opvragen via contact@katholiekleven.nl

Deze videoreeks en de ansichtkaarten zijn een samenwerking van katholiekleven.nl en het Centrum voor Parochiespiritualiteit.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven