Een normaal mens zou zeggen: Franciscus is niet goed bij zijn hoofd

door: Redactie

21 juli 2020

Video door: Emy Jansons

‘Heilig’ is een beetje een beetje een ver-van-je-bed woord. Maar als je erover nadenkt, gaat het over gelukkig zijn, over je bestemming, over waarvoor God je gemaakt heeft. Felix de Wild uit het Brabantse Odiliapeel studeerde sociale geografie en wilde daarmee maatschappelijk werker worden. Maar door aanhoudende migraine moest hij zijn plan wijzigen. Nu is hij postbode. In deze video vertelt over zijn leven.

Felix vertelt over het voorbeeld van zijn opa en oma, over wat hij meemaakt en wat hij ziet als hij de post bezorgt. Een klein ding dat je voor een ander kunt doen, kan een “heilige actie” zijn.

Aan de hand van het leven van Franciscus van Assisi vertelt Felix over een merkwaardig gegeven: “Franciscus deed afstand van alle rijkdom die hij had. Een normaal mens zou zeggen: hij is niet goed bij zijn hoofd. Maar hij gaat naar de mensen toe en helpt hen bij hun hele diepe behoefte om gezien te worden. Dat is een heel stuk menselijkheid dat hij gebracht heeft. Een heilige wordt blijkbaar aan de ene kant een beetje vreemd, een heilige boon, maar aan de andere kant juist ook veel menselijker.”

Paus Franciscus schrijft over de roeping tot heiligheid in het dagelijks leven in zijn encycliek ‘Gaudete et exsultate’ (2018). Hij geeft daarin de zaligsprekingen een belangrijke plek. Katholiekleven.nl maakte er ansichtkaarten van die parochies gratis kunnen opvragen via contact@katholiekleven.nl

Deze videoreeks en de ansichtkaarten zijn een samenwerking van katholiekleven.nl en het Centrum voor Parochiespiritualiteit.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven