Paus: “Internet is een geschenk van God”

door: Redactie

08 juni 2018

foto door: Video van de paus

Paus: “Internet is een geschenk van God”

“Laten we samen bidden, opdat de sociale netwerken de eigen persoonlijkheid niet opheffen, maar dat zij solidariteit en respect voor de anderen in hun verschillen stimuleren.” Elke maand vraagt paus Franciscus om met hem mee te bidden. De gebedsintentie van juni gaat over internet en sociale media.

“Het internet is een geschenk van God, maar het is ook een grote verantwoordelijkheid,” zegt de paus. “De nieuwe vormen van communicatie – de plaatsen van waaruit deze kan plaatsvinden, de verscheidenheid aan middelen – heeft een verbreding van de horizon, een verruiming van de blik met zich meegebracht voor heel veel mensen.”

“Laten we gebruik maken van de mogelijkheden tot ontmoeting en solidariteit die de sociale netwerken bieden. En dat het digitale netwerk geen plaats van vervreemding is. Dat het een concrete plaats is, een plaats rijk aan menselijkheid. Laten we samen bidden, opdat de sociale netwerken de eigen persoonlijkheid niet opheffen, maar dat zij solidariteit en respect voor de anderen in hun verschillen stimuleren.”

Het wereldwijde gebedsnetwerk van de paus maakt er deze video bij:

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven