Paus Franciscus verbaast zich over jongeren

door: Redactie

18 mei 2018

foto's door: Servizio Fotografico – L’Osservatore Romano

Paus Franciscus verbaast zich over jongeren

Paus Franciscus heeft gesproken over een ontmoeting met jongeren die hem geen hand gaven om contact te maken, maar die uitsluitend bezig waren met het maken van foto’s en selfies. “Ik maak me daar zorgen over,” zegt de paus. “De jongeren communiceren en leven in de virtuele wereld.”

De paus maakt zich zorgen dat jongeren verstrikt raken in een wereld van smartphones en technologie in plaats van werkelijk menselijk contact, zoals je dat ervaart bij werken van barmhartigheid. De paus houdt de werken van barmhartigheid voor, omdat die jongeren helpen meer onderdeel te worden van het echte en concrete leven.

“Hun werkelijkheid is niet het menselijk contact. Dat is ernstig,” zei de paus. “We moeten zorgen dat jonge mensen landen in de echte wereld. Dat ze de werkelijkheid aanraken. Zonder dat de goede dingen die de virtuele wereld te bieden heeft verloren gaan.”

De paus sprak hierover op 14 mei tijdens een bezoek aan de kathedraal van Rome, de basiliek van Sint van Lateranen, waar hij een ontmoeting had met vertegenwoordigers van het bisdom Rome.

Echt contact maken, daar gaat het volgens paus Franciscus om.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven