Mgr. Romero: Moderne heilige van de hoop

door: Redactie

03 mei 2020

Video door: Fatima Naumann

Óscar Romero (1917-1980) was de sociaal bewogen rooms-katholiek aartsbisschop van San Salvador. Veertig jaar geleden, op 24 maart 1980, werd hij tijdens het vieren van de eucharistie uit politieke motieven doodgeschoten. Op 14 oktober 2018 verklaarde paus Franciscus hem heilig.

Mauricio Meneses is priester in het aartsbisdom Utrecht, maar hij komt uit Colombia. Hij vertelt over de hoop die Mgr. Romero gaf aan mensen in Latijns-Amerika. “Zijn heiligverklaring was voor mij een grote vreugde. Het betekent dat Latijns-Amerika onze Wereldkerk iets te zeggen heeft. Ooit heeft paus Johannes Paulus II over Latijns-Amerika gesproken als het continent van de hoop. En Mgr. Oscar Romero is hoop voor het volk, voor zijn volk, voor Latijns-Amerika, voor de armen.”

“Oscar Romero was een profeet. Hij was de stem van de stemloze mensen in Latijns-Amerika,” vertelt Mauricio Meneses. “Tot op de dag van vandaag is Romero voor El Salvador en voor alle Latijns-Amerikanen een teken van hoop en liefde en kracht.”

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven