Heiligheid: Je hebt het niet zelf in de hand

door: Redactie

09 juni 2020

Video door: Emy Jansons

Paus Franciscus roept gelovigen op tot heiligheid in de wereld van vandaag. Katholiekleven.nl gaat daarover in gesprek met vijf katholieken. “Ik vind dat het nooit snel genoeg gaat. Dus ook het heilig worden niet,” vertelt Siebrich Zeinstra in het eerste van vier filmpjes.

Als het gaat om de heiligenverhalen over ‘helden-heiligen’ ligt ontmoediging op de loer, zegt ze. “Dan kun je als gelovige heel makkelijk bedenken: ik ben niet heilig, dat haal ik nooit, dat kan ik niet.”

Daarom laat ze dat voor zichzelf liever wat los. “Je kunt ernaar streven om de verbinding met God te bewaren. Maar wanneer het jou echt verandert, dat heb jij zelf niet in de hand. Dat is iets dat je van de genade van God krijgt. Van: Ik zet met jou de volgende stap Siebrich. Ik neem jou mee. En Hij heeft daarin een heel, heel groot geduld met ons.”

Paus Franciscus schrijft over de roeping tot heiligheid in het dagelijks leven in zijn encycliek ‘Gaudete et exsultate’ (2018). Hij geeft daarin de zaligsprekingen een belangrijke plek.

Katholiekleven.nl maakte er ansichtkaarten van die parochies gratis kunnen opvragen via contact@katholiekleven.nl

Deze videoreeks en de ansichtkaarten zijn een samenwerking van katholiekleven.nl en het Centrum voor Parochiespiritualiteit.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven