Een zaligverklaring zou heel bijzonder zijn

door: Redactie

13 februari 2020

Video door: Fatima Naumann

In de vorige video op katholiekleven.nl vertelde pater Marc Lindeijer dat er op dit moment zo’n 5.000 à 6.000 processen voor zaligverklaringen en heiligverklaringen lopen in Rome. Een daarvan gaat over de Nederlandse Dora Visser (1819-1876). Een ander proces betreft de priester Alphons Ariëns (1860-1928). Ronald Valk vertaalde hun dossiers in het Italiaans. Hij vertelt over deze twee bijzondere katholieken.

“Dora Visser heeft een devotie onder de gelovigen die in haar voor een groot deel hun eigen lijden herkennen,” vertelt hij. “Dat draagvlak is eigenlijk de belangrijkste reden om überhaupt een zaligverklaringsproces te voeren. Voor God is het niet nodig dat we dit allemaal doen. Voor Dora ook niet. Ik ben er echt wel van overtuigd dat ze in de hemel is bij Onze-Lieve-Heer.”

“Alphons Ariëns is het meest bekend vanwege zijn inzet voor de arbeiders. Maar we zien ook dat hij een zeer devoot mens was. Hij was bijvoorbeeld een groot voorstander van de eucharistische aanbidding. Veel dingen die nu wat als uiteenlopende zaken worden gezien, werden voor hem met elkaar in verband gebracht vanuit het ene gegeven van de liefde voor Christus.”

Wat zou het betekenen als hij zalig en misschien wel heilig zou worden verklaard? Bekijk de video.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven