Clara Fey verrichtte een wonder

door: Redactie

01 maart 2020

Video door: Fatima Naumann

In mei 2018 werd Clara Fey (1815 - 1894) zalig verklaard, nadat paus Franciscus een wonder op haar voorspraak erkende. Zuster Marie-Anne vertelt in deze video dat dit wonder nog maar dertien jaar geleden gebeurde. Marie-Anne is zuster van het Arme Kind Jezus. Dat is de congregatie die Clara Fey stichtte. En ook daarmee, zou je kunnen zeggen, verrichtte ze wonderen.

De naam van de congregatie komt voort uit een droom van Clara Fey, waarin een arm kind haar hulp vroeg voor al zijn broertjes en zusjes. “Tien jaar geleden zou ik gezegd hebben dat er vooral geestelijke armoede is in West-Europa,” vertelt zuster Marie-Anne. “Maar dat is nu niet meer zo. Er is ook echte armoede. Alleen al in Zuid-Limburg moeten 500 families geholpen worden door de Voedselbank. Dat is toch te gek voor woorden. Als een familie niet gelukkig is, dan is het kind ook niet gelukkig.”

Natuurlijk hopen de zusters op een heiligverklaring. “Maar dat is wachten op een tweede wonder,” vertelt zuster Marie-Anne. Daarom bidden de zusters op voorspraak van moeder Clara, bijvoorbeeld wanneer een moeder in verwachting is en de zwangerschap niet goed verloopt. “We kunnen samen met het echtpaar een noveen bidden bij de relikwie van moeder Clara. En dan wordt ook in al onze kloosters gebeden.”

Bekijk de video, waarin zuster Marie-Anne vol liefde spreekt over moeder Clara en ook haar oude slaapkamer laat zien, waar nog steeds de stoel staat waarin moeder Clara in 1894 overleed.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven