Onderweg naar Lissabon: bidden en zingen in Lourdes

door: Redactie

27 juli 2023

Video door: Claire Hartzuiker - Foto's door: Ramon Mangold

Van 1 tot 6 augustus 2023 vinden in Lissabon de Wereldjongerendagen (WJD) plaats. Verschillende Nederlandse reisinitiatieven zijn in de week daarvoor vertrokken. Onderweg komen de jongeren langs bedevaartsplaats Lourdes, waar zij met duizenden andere jongeren van over de hele wereld die ook op weg zijn naar de WJD samenkomen om te vieren en kennis te maken.

In deze video van Katholiekleven.nl legt priester Gauthier de Bekker kort uit hoe de bedevaartsplaats in Lourdes 150 jaar geleden is ontstaan met de verschijning van Maria aan Bernadette. “Daarom zijn wij hier, om net als de pelgrims die hier in al die jaren gekomen zijn, bij het water een kaarsje aan te steken en samen vierend troost te vinden in ons geloof.”

Elise Janssen komt vaker in Lourdes. Deze ervaring met zo veel jongeren op weg naar de Wereldjongerendagen is “anders” voor haar maar “voelt toch ook hetzelfde als altijd”. Deelnemers Ruben en Mink zijn onder de indruk van de gebedsmomenten in Lourdes. Het hoogtepunt van het bezoek aan Lourdes was voor hen de karakteristieke sacramentsprocessie met duizenden kaarsen en zang. “Dat is toch wel de kers op de taart. Mooi met z’n allen bidden en zingen. De verbroedering die je dan hebt, ook met mensen van andere talen waar we geen woord mee konden spreken. Het is mooi om te zien dat dat kan.”

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven