De WJD: Dit gaan we meemaken

door: Redactielid

27 november 2018

video door: Vincent Kok

“Ik geloof heel erg dat waar twee of meer mensen verenigd zijn in zijn Naam, dat Hij daar is. Als je bij de WJD met meer dan een miljoen mensen verenigd bent in zijn Naam, is Hij dus sowieso daar aanwezig.” Laura Nieuwlaat is een van de jongeren die deelneemt aan de WJD 2019 in Panama.

Tijdens het voorbereidingsweekend, van 23 tot en met 25 november in Bruinisse, vertellen Laura en andere jongeren wat ze verwachten van de Wereldjongerendagen. Sommigen gaan voor de eerste keer mee, anderen hebben al vaker een WJD meegemaakt.

Elke WJD zijn weer anders, weet Laura. Wat deze WJD bijvoorbeeld bijzonder maakt zijn de streams. Jongeren verdiepen zich met elkaar in het geloof, in het thema zorg, in leiderschap, of in de theologie.

Priester Mauricio Meneses is een van de priesters die meereist met de groep. Hij komt uit Colombia en geeft tijdens het voorbereidingsweekend een korte workshop Spaans. Mauricio Meneses vertelt hoe mensen in Latijns-Amerika en Centraal-Amerika opgroeien met het geloof, en dat het een vanzelfsprekend iets is.

“Dus ik heb de jongeren gezegd: daar zullen jullie echt diep gaan in het geloof en meemaken hoe het voor de mensen heel gewoon is, een deel van hun cultuur, een deel van hun leven.”

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven