Zo kun je ineens een heel andere weg inslaan

gast: Anja Vergouwen

30 september 2018

podcast door: Bob Wegkamp

Anja Vergouwen is getrouwd en heeft vijf kinderen. Ze is betrokken bij de gemeenschap Emmanuel. Bob Wegkamp praat in deze podcast met haar over hoe spiritualiteit je kan helpen bij het maken van levensbepalende keuzes. Zij en haar man Guido hadden eigenlijk alles al gepland. Ze waren verloofd en de datum voor hun huwelijk lag vast. Maar toen kwam de vraag of ze een jaar naar Rome wilden komen voor een vormingsjaar. Anja: “Die vraag was zo raar. Natuurlijk niet!”

“Als ik nu terugkijk is dat een heel cruciaal moment geweest, omdat we loslieten wat we eigenlijk al gepland hadden en ja hebben gezegd tegen iets waarvan we dachten: dit geeft kleur aan ons leven, hier kunnen we een fundament leggen voor de rest van ons huwelijk.”

“Maar die vraag om een jaar naar Rome te komen liet niet los,” vertelt Anja. “Dus we dachten: we gaan niet meteen, omdat we alles praktisch geregeld hebben, afzeggen. We hebben toen echt nagedacht: wat is een goede keuze? Hier kunnen we iets doen wat iedereen waarschijnlijk heel vreemd zal vinden, maar waarvan we geloven dat God ons roept. Waarom we dat dachten? Omdat die vraag in ons hart bleef rondzingen.”

“Ons verstand zei: nee, natuurlijk niet. Maar als we eraan dachten werden we er blij van. En op het moment dat we het besluit namen om ja te zeggen, verdween alle onrust en viel alles ook op zijn plek.”

“Het is iets wat ik voor de rest van mijn leven meeneem: als je een keuze moet maken, moet je niet alleen praktisch denken: wat is handig? Maar ook stilstaan en je afvragen: Wat geeft mij uiteindelijk de grote vreugde? Wat verrijkt mijn leven? En dan kun je ineens een heel andere weg inslaan.”

“En je moet niet bang zijn om verkeerde keuzes te maken. God gaat sowieso altijd met je mee.”

Deze podcast maakten we voor je vanwege de WJD in Panama.

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven