Dit is het missiestatement van onze Kerk

gast: Mgr. Van den Hout

13 oktober 2021

podcast door: Daphne van Roosendaal

“De Kerk is per definitie missionair. Vanaf het allereerste begin. Jezus heeft ons een missie gegeven, een opdracht: ga uit, trek over de hele wereld en doop, maak mensen tot mijn leerlingen en leer hen te onderhouden, alles wat Ik u bevolen heb. Dat is het missiestatement van onze Kerk.” In deze podcast vertelt bisschop Van den Hout van het bisdom Groningen-Leeuwarden over Wereldmissiedag. De Kerk viert deze dag op 24 oktober. Bisschop Van den Hout is bisschop-referent voor missie.

“We hebben een missiestatement dat we hebben gekregen van Christus. Het is goed om daar aandacht voor te vragen, om daar onze energie in te steken en erover na te denken. Daarom vieren wij Wereldmissiedag”, zegt bisschop Van den Hout.

“Het is een missiestatement dat we zelf niet hebben gekozen, maar dat we hebben gekregen van Christus. Het is goed om daar aandacht voor te vragen, om daar onze energie in te steken en erover na te denken. Daarom vieren wij Wereldmissiedag”, aldus de bisschop.

Bisschop Van den Hout vertelt over de boodschap van paus Franciscus voor deze Wereldmissiedag: “Het is voor ons onmogelijk niet te spreken over hetgeen wij gezien en gehoord hebben” (Handelingen 4, 20). “Als je de liefde van God hebt ontdekt, dan wil je dat niet voor jezelf houden”, zegt de bisschop daarover. Wanneer kan hij niet zwijgen? Wat raakt hem in de boodschap van de paus?

Enerzijds gaat Wereldmissiedag over de missionarissen, vaak religieuzen, die naar andere landen gaan om daar vanuit hun geloof te werken. “Maar het is ook een boodschap aan alle gedoopten”, aldus de bisschop. Iedereen missionaris? “Ja, hoewel er natuurlijk altijd mensen zijn die zich speciaal daarvoor geroepen weten en niet iedereen hetzelfde hoeft te doen.” Wat kun je thuis doen? En hoe kun je meedoen met de Wereldmissiedag? Luister de podcast.

Luister ook de podcast met Tessa en Peter Jansen De vraag is: waar ligt jouw missie?

(Illustratie: Lidy de Koning)

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven