De vraag is: waar ligt jouw missie?

gast: Tessa en Peter Jansen

20 oktober 2021

podcast door: Daphne van Roosendaal

“Je hoort eens een getuigenis van mensen die op missie zijn geweest. En je gaat eens een keer in Nederland naar een informatiedag over Fidesco. Dat klinkt dan allemaal heel erg fantastisch. Maar is dat echt iets voor ons? Is dat dan echt wat God aan ons vraagt?” vertellen Tessa en Peter Jansen. “In het begin dachten we: waarschijnlijk wordt het hem niet.” Maar dat liep dus anders en ze werden uitgezonden.

“Op een gegeven moment waren er hyena’s, schorpioenen, spinnen. Dan denk je wel even: waar zijn we aan begonnen?” Tessa en Peter Jansen gingen op missie in Afrika.

“Het is niet een kwestie van ga je op missie of niet?” vertellen Peter en Tessa. “Want we zijn allemaal geroepen om op missie te gaan. De vraag is: ligt jouw missie in een derdewereldland, of ligt jouw missie in je parochie, in je werk, in de buurt waar je woont, in je straat?”

Hun missie voerde hen naar Zambia en Rwanda. “Het was een heel bewust gevoel: hiertoe zijn we geroepen en we vertrouwen op God dat Hij voor ons zorgt.” Welke hobbels moesten ze nemen? Wat lieten ze achter en wat kregen ze daarvoor terug?

Op zondag 24 oktober viert de Kerk Wereldmissiedag 2021.

(Illustratie: Lidy de Koning)

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven